+ Film

Nemzetközi szereplőgárdával 34 napig forgatták Marokkóban a legújabb magyar filmet

A film főszereplője a román Vlad Ivanov, akit a Cannes-ban Arany Pálmát nyert 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmből, valamint a Toni Erdmannból ismerhet a közönség.

Keresés a weben

Befejeződött Kenyeres Bálint Tegnap című első nagyjátékfilmjének forgatása Marokkóban. A  filmet nemzetközi színészgárdával, 34 nap alatt forgatták le Casablancában, Essaouriában, Marrakechben és Tangierben. Az Európai Filmakadémia rövidfilmdíját és a Sundance Filmfesztivál különdíját is elnyerő Before Dawn rendezőjének választása azért esett az észak-afrikai országra, mert ugyan közel van Európához, kultúráját tekintve mégis teljesen különbözik tőle.

A Tegnap várhatóan 2017-ben kerül a mozikba. A film főszereplője a román Vlad Ivanov, akit a Cannes-ban Arany Pálmát nyert 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmből, valamint a Toni Erdmannból ismerhet a közönség.

A színész egy ötvenes éveiben járó építészt alakít, aki miután nyugtalanító híreket kap cége észak-afrikai építkezéséről, úgy dönt, személyesen oldja meg a problémát. Fiatalsága helyszínére érkezve szembesülnie kell mélyen eltemetett emlékeivel, és egykori szerelme után nyomozva egyre mélyebbre merül múlt és jelen labirintusszerű szövevényében.

A főbb szerepekben Vlad Ivanov mellett Jaques Weber, Féodor Atkine, Djemel Barek, Jo Prestia, Johanna Ter Steege, és a Timbuktuból ismert Toulou Kiki lesz látható.

A filmet Fillenz Ádám fényképezte, producere Taschler Andrea. A Filmalap támogatásával készült Tegnap a magyar Mirage Film, a francia Films de l’Aprés-Midi, a holland Rotterdam Films, a német One Two Films, a svéd Chimney Pot és a Film i Väst, és a marokkói La Prod közös koprodukciója.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top