+ Életmód

A város, ahol tűzijáték helyett a szegényekre költenek

Az újévi ünnepre szánt 32 500 euró a szokásosnál kisebb összeg, ugyanis a város spórolni akart az újévi ünnepségekkel.

Nem rendez újévi szabadtéri műsort a macedón főváros, helyette humanitárius célokra fordítja az erre szánt összeget – közölte a szkopjei vezetés csütörtökön.

Szkopje főterén minden évben nagyszabású ünnepséggel zárják az évet, erre az idén mintegy 32 500 eurót (10 millió forint) szánt a macedón főváros. Ez a szokásosnál kisebb összeg, ugyanis a város spórolni akart az újévi ünnepségekkel.

Végül a városvezetés úgy döntött, hogy a pénzt nem tűzijátékra és koncertekre, hanem humanitárius célokra költik, azt azonban egyelőre nem közölték, hogy milyen alapítványnak szánják a támogatást.

Néhány napja még Koce Trajanovszki, Szkopje polgármestere azt közölte, hogy többnapos, gazdag programmal várja a 2017-es esztendőt a főváros. Ezt követően elindult egy kezdeményezés, amely szerint az ünneplésre szánt pénzt a macedón városok a szegény sorsúak vagy a betegek megsegítésére is költhetnék, és akkora visszhangja lett, hogy a főváros elállt az ünnepléstől.

Szkopje már tíz éve csak minimális összeget költ az újévvárásra a költségvetésből, az ünneplést ugyanis minden évben más-más mobilszolgáltató támogatja, az idei évben a Macedón Telekom lett volna a szponzor.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top