+ Oktatás

Erotikus mandarin és rocker kékszakáll

örkény színház

Középiskolás diákok fogalmazták újra Bartók Béla három színpadi művét.

Középiskolás diákok fogalmazzák újra Bartók Béla három színpadi művét a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Galéria Bartók újratöltve! pályázatának keretében kedden a budapesti Átrium Film-Színházban.

A Deák 17 Galéria Bartók Béla születésének 135 éves évfordulójának alkalmából tavasszal hirdetett országos pályázatot 10 és 23 év közötti fiatalok részére a komponista három színpadi műve – A fából faragott királyfi, A csodálatos mandarin és A kékszakállú herceg vára – színpadra állítására – közölte az MTI-vel a Deák 17 Galéria.

A három nyertes csapatot a szakemberekből álló zsűri –

Csanádi Judit, Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, látványtervező;  Magács László rendező, az Átrium Film-Színház igazgatója; Nagy Fruzsina jelmeztervező; Pálfi György filmrendező és Szabó Balázs dalszerző, énekes, bábszínész

– választotta ki.

A három csapatot a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor hallgatói, illetve Uray Péter, a Kaposvári Egyetem rendező tanára segítették abban, hogy öt hét alatt színpadra adaptálják elképzeléseiket.

A kékszakállú herceg várát a budapesti Leövey Klára Gimnázium diákjai mutathatják be, akik új szövegkönyvet írtak a jelenetekhez. Az előadásban olyan mai problémák is megjelennek, mint a lassú internetkapcsolat, míg az eredeti Bartók-etűdöket olyan előadók dalaira cserélték le, mint a Motörhead, a Nirvana vagy Pink.

A fából faragott királyfit a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakiskola csapata viszi színre, akik nem csupán a darab címét változtatták meg A szürke tündérre, de interaktivitásra épülő koncepciójukban az eredeti darabtól eltérően a nézők is fontos szereplői és alakítói az előadásnak attól függően, hogy hová ülnek le a darab kezdetén.

A csodálatos mandarint bemutató, székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjai előadásuk középpontjába az ismerkedést és az erotikát helyezték: a darab szereplői egy éjszakai bárban találkoznak – közölte a Deák 17 Galéria.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top