+ Film

Meghalt a felejthetetlen hangú színész

A Csengetett, Mylord? negyedik szériájában George Meldrum magyar hangjaként hallhattuk. A Szomszéd nője mindig zöldebb című filmben Jack Lemmonnak kölcsönözte hangját.

Életének 85. évében Türelemmel viselt, hosszú betegség után vasárnap éjjel elhunyt Makay Sándor Aese- és Gobbi-díjas színművész, szinkronszínész.

Pályáját 1958-ban a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeként kezdte. 1962-től a Miskolci Nemzeti Színház 1972-től a József Attila Színház társulatának tagja. 1987-től a Budapesti Operettszínház művésze volt. 1992-től szabadfoglalkozású szí­nművész. Vendégként játszott a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház, a Karinthy Színház, az Akropolisz Szabadtéri Szí­npad, a Budapesti Kamaraszí­nház, a Soproni Petőfi Színház és a Pesti Magyar Színház előadásaiban.

Makay Sándor megannyi filmes szerep magyarhangjaként is ismerhetik, de számos színdarabban, tévéjátékban és sorozatban is játszott. Karikatúrákat is készített a kollégáiról, ismert emberekről.

Makay Sándort a Csengetett, Mylord? negyedik szériájában George Meldrum magyar hangjaként hallhattuk. A Szomszéd nője mindig zöldebb című filmben Jack Lemmonnak kölcsönözte hangját.

(a közönség.hu híre alapján)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top