+ Zene

Már 6 ezren látták a Naturally 7 üzenetét, amit a Müpa-koncert előtt küldött

A 7-nek egyszerű oka van: heten vagyunk az együttesben. És mivel mindenkivel tudatni akartuk, hogy mindent természetesen csinálunk, Naturally 7 lett a nevünk. – meséli az együttes vezetője.

A Naturally 7 nevű a capella együttes Facebook-üzenetet is küldött a magyar közönségnek a közelgő koncert előtt, ami a Müpában december 20-án, kedd este 19.30-kor lesz. Itt Warren Thomas tenorral beszélgettünk. Persze, egyelőre a neten.

Az együttes keletkezésének idején még hezitáltatok aközött, hogy hagyományos vagy a capella együttes legyetek. Miért döntöttetek az utóbbi mellett?

A templomi éneklésben szerzett tapasztalataink fontos szerepet játszottak ebben a kérdésben. A zenekar megalakulása előtt sokan közülünk kisebb együttesekben játszottunk, ahol hangszerek támogatása nélkül énekeltünk. Az sem mellékes, hogy New York cityben nőttünk föl, ahol ez általános jelenség volt. Sokan rappelni kezdtek, mások beatboxolni, nekünk az a cappella állt közel a szívünkhöz. Ennek az útnak volt értelme számunkra.

A youtube-os megjelenések sokat segítettek benne, hogy népszerűvé váljatok. Miért tud működni, és népszerűséget hozni a youtube néhány művész számára?

Habár a youtube-éra előtt már gyakran felléptünk, sokan nem hallottak rólunk. Amikor a youtube-ra felkerült egy videó, ahol a párizsi metrón éneklünk, rengeteg ember meghallgatott minket. A youtube egy nagyszerű platform ahhoz, hogy minél több emberhez eljusson a zenénk. Egyébként azt jellemzőnek látom, hogy az emberek folyamatosan új és érdekes dolgokat keresnek ezen a csatornán.

Tudnátok néhány tanácsot adni a kezdő youtube használóknak?

Próbáljatok olyan dolgokat posztolni, amik újak, izgalmasak, valamitől különlegesek és érzelmeket váltanak ki az emberekből! Tudomásul kell venni, hogy rengeteg ember posztol nap mint nap, de ezek közül a videók közül csak néhány válik igazán népszerűvé. Próbáljátok megérteni, hogy miért, mi érdekli igazán az embereket!

Dolgoztatok Michael Bubléval, Sarah Connorral, Quincy Jones-szal. Kérlek, jellemezzétek egy-egy szóval őket vagy a velük való munkát!

Michael Bublé: testvér
Sarah Connor: tehetséges
Quincy Jones: legenda

Hogyan választottátok az együttes nevét?

A 7-nek egyszerű oka van: heten vagyunk az együttesben. És mivel mindenkivel tudatni akartuk, hogy mindent természetesen csinálunk, Naturally 7 lett a nevünk.

Mindig biztosak voltatok benne, hogy zenei karrieretek lesz?

Mindannyiunk egy kicsit különbözően válaszolhatna erre a kérdésre. De én, mint gyermek, aki úgy nőtt fel, hogy sok-sok zenei produkciót lát, mindig tudtam, hogy ez olyasmi, amit csinálni akarok. Közönség előtt énekelni természetes volt számomra, és mindig tudtam, hogy megtalálom a módját annak, hogy ebből éljek.

Hallottatok már valamelyik magyar a capella együttesről?

Sajnos, nem ismerjük a magyar a capella együtteseket, de mindig szeretjük, ha tehetséges zenészek lenyűgöznek minket.

Ha lapozol, a beszélgetés angol nyelvű változatát olvashatod!

Oldalak: 1 2

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top