+ Irodalom

Rakovszky Zsuzsa Sopron díszpolgára lett

rakovszky zsuzsa

A város idei díszpolgára, Rakovszky Zsuzsa 1950. december 4-én született Sopronban.

Keresés a weben

Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas író, költő, műfordító vette át a Sopron díszpolgára címet péntek délután Sopronban, a hűség napja alkalmából rendezett ünnepségen, ahol városi kitüntetéseket is átadtak.

A városi kitüntetések átadásáról a közgyűlés dönt, s azok kaphatják meg, akik munkásságukkal Sopron hírnevének öregbítéséhez járultak, illetve járulnak hozzá, az oktatás, a kultúra, az egészségügy, a gazdaság, vagy a sport területén. A hűség napi ünnepségen adják át hagyományosan a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjakat is.

A város idei díszpolgára, Rakovszky Zsuzsa 1950. december 4-én született Sopronban. Egyetemi tanulmányait Debrecenben kezdte, majd a második évtől Budapesten folytatta az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE). 1975 és 1978 között az Állami Gorkij Könyvtárban, 1978 és 1981 között az ELTE angol tanszékének könyvtárában volt könyvtáros, 1982 és 1986 között szerkesztőként dolgozott a Helikon Kiadónál, azóta szabadfoglalkozású.

Műfordítóként elsősorban angol, amerikai költők és írók műveit fordítja. Legelső műve 1981-ben jelent meg, Jóslatok és határidők címmel. Azóta csaknem egy tucat saját verses vagy prózai kötete jelent meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top