+ Zene

Fővárosi klubok is pályázhatnak a Cseh Tamás Programra

A decemberben elindult a fővárosi könnyűzenei klubokat érintő kutatás és kataszterkészítés, ennek eredményét a februári döntéskor már használni szeretné a kollégium.

Összesen 162 millió forintos kerettel három nyílt pályázatot írt ki a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma. Nemzetközi koncertek támogatására, a fővárosi klubok koncertjeire és könnyűzenei médiumok megjelentetésére 2017. január 26-ig lehet jelentkezni.

A harmadik évadában járó Cseh Tamás Program először írt ki pályázatot Budapesten működő könnyűzenei koncerthelyszínek számára a klubtámogatói alprogram keretében.

Mint kifejtette, a lépést elsősorban az előzenekari alprogram idei pályázatának tapasztalatai inspirálták. Jól látszott ugyanis, hogy több olyan kisebb koncerthelyszín működik Budapesten, amelyek sok tekintetben hasonló gondokkal küzdenek, mint a fővároson kívüli klubok.

A január 26-ig beadható pályázatra 40 millió forintos keretet határozott meg az ideiglenes kollégium, és egy pályázó legfeljebb 2 millió forintos támogatást kaphat 2017 első félévében megvalósítandó belépőjegyes élőzenei koncertekre. Hasonló témában már háromszor jelentek meg pályázatok, ám kizárólag a fővároson kívüli és a határon túli magyar területeken működő kluboknak. Ebben az évadban 61 ilyen helyszínnek ítéltek meg támogatást mintegy 145 millió forint összegben, vagyis a Cseh Tamás Program keretének harmadát a klubtámogatói alprogramra fordítják.

A decemberben elindult a fővárosi könnyűzenei klubokat érintő kutatás és kataszterkészítés, ennek eredményét a februári döntéskor már használni szeretné a kollégium.

Ugyancsak január 26-ig lehet jelentkezni a CSTP médiatámogatási alprogramjának pályázati felhívására. Ezúttal a könnyűzenével foglalkozó nyomtatott és online médiumok, illetve ilyen tematikájú rovatok pályázhatnak a 22 millió forintos keretre. A kollégium vezetője jelezte, hogy az elektronikus médiumoknak szóló, könnyűzenei műsorok készítésére vonatkozó pályázat a jövő év elején jelenhet meg a rendelkezésre álló keret függvényében.

A 2017-ben megvalósítandó nemzetközi – tehát nem határon túli – koncertek és turnék támogatására is pályázatot jelentetett meg a Cseh Tamás Program. A nemzetközi piacra lépést támogató alprogram felhívására 100 millió forint áll rendelkezésre, amelyből fellépésenként legfeljebb 600 ezer forintot igényelhet egy-egy pályázó. A kollégium rendelkezésére álló források ismeretében 2017 elején a nemzetközi promóció támogatására, illetve a könnyűzenei vásárokon és konferenciákon részvételre is szeretnének pályázatokat kiírni.

A pályázati kiírások elérhetők a www.csehtamasprogram.hu és a www.nka.hu oldalakon.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top