+ Képzőművészet

Árpa Attila elhagyja Erzsébet utalványait a Képzőművészeti Egyetem aktmodell öltözőjében

Öt nappal ezelőtt még hullazsákban tologatták Weiler Pétert a Dél-pesti kórház előtt, a képzőművész mára sokkal jobban van és elkészítette Árpa Attila elhagyja Erzsébet utalványait a Képzőművészeti Egyetem aktmodell öltözőjében című képét.

Öt nappal ezelőtt még hullazsákban tologatták Weiler Pétert a Dél-pesti kórház előtt, a képzőművész mára sokkal jobban van, és elkészítette Árpa Attila elhagyja Erzsébet utalványait a Képzőművészeti Egyetem aktmodell öltözőjében című képét.

A kőkemény egészségügy-kritikai performansz után Árpa Attilát mintázta meg aktmodellek társaságában. Azért az Erzsébet utalvány itt is behozza a politikai abszurdot. Hogyan született a kép? Weiler Péter válaszolt:

Árpa Attila valóban járt nálam, és modellt állt ehhez a képhez. Miközben dolgoztam a jeleneten, folyamatosan alakult a koncepció, először a piros öltözőszekrények ugrottak be, hogy milyen abszurd lenne egy ilyen hatalmas aktmodell öltöző, mint a nagy sportközpontokban. Folyik a hétköznapi élet, koedukáltan öltöznek a modellek, hiszen minek titkolózni egymás előtt, úgyis meztelenek. Semmi rendkívüli, megy mindenki a maga dolgára, szekrényajtók csattannak, zuhany hangja, kis csit-cset beszélgetés.
Árpa Attilával viszont valami tragikus dolog történik, elhagyja az Erzsébet utalványait öltözés közben. Lehet, hogy karácsony előtt az Egyetem ezzel fizeti meg az aktmodelleket? Vagy ez csak extra bónusz? Mindenesetre mindenki boldog, míg ugye el nem vesznek azok az utalványok…
De a kép happy-end, hiszen Karácsony van, az Adidas papucsos lány megtalálja az utalványokat a földön. És természetesen majd átadja a jogos tulajdonosának ?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top