+ Irodalom

A japán nézők szexuális fantáziáját filmcenzúrával tartották jó kondiban

Az év végére összesítés készült a filmcenzúra teljesítményéről, amelyben megállapították, hogy ötezer méter csókot, meztelen bokát, férfi és női illetlen közelséget vágtak ki az amerikai filmekből…

Furcsa történetek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1936 – a képen a Devil-Doll című film 36-ból

október, Alaszka – Egy kőjárda maradványaira bukkantak a Kodiak szigeten. A szakemberek megállapították, hogy a járdakészítés tudományát 25 évszázaddal ezelőtt hozhatták át valamelyik magas fokon működő ázsiai civilizációból, ellenben az európai járdaépítés csak 100 éves múltra tekinthet vissza. Az építmény elnevezésével különösen nagy gondok voltak. Például, Magyarországon először tiprattyúnak hívták. Helmeczy Mihály jött rá először, hogy ez nem tiprattyú, ez a járda.

október, Dél-Afrika – Egy gyümölcsgazdaság tulajdonosa éveken át hobbiszinten foglalkozott majomidomítással. Az öt pávián rendkívüli ügyességgel mászott fára, leszedték a gyümölcsöt, ládába rakták, és amikor megtelt, bevitték a raktárba. A tulajdonos azt tervezte, hogy ilyenkor, szezonon kívül még több páviánt idomít emberi munkára, hátha az almafák metszése is menni fog nekik.

október, USA – Egy agg New York-i feltaláló saját készítésű búvárnaszádjával megtalálta az East River fenekén a Hussar angol hadihajót, amely 1780-ban süllyedt el tíz hatalmas láda ezüst- és négy láda aranypénzzel. Együttes értéke meghaladta az 1 millió fontot. A négy méter vastag homokréteg eltávolítása után a búvárok felhozták a kincseket, amelynek tíz százaléka az agg feltalálót illette. Néhány tíz évvel ezelőtt jobban jött volna neki, de így legalább híresen és gazdagon nézhet szembe az elmúlással.

november, Anglia – Croydonban egy férfi kinézett magának egy vígjátékot a programban, és beült a moziba. A film egyik jelenete annyira tetszett neki, hogy a felfokozott intenzitású röhögéstől az amúgy is gyulladt vakbele kiszakadt. Azonnal kórházba szállították a jókedvű férfit, ahol megmentették az életét. Az elhihetetlen eseményekre azóta használják a mondást, röhög a vakbelem.

november, Egyiptom – Alexandriától öt kilométerre, nyugatra, egy hajóroncs fedélzetén tizenöt hullára bukkantak a Földközi-tengeren. A szerencsétlenség okát senki nem tudta, a tenger két hete csendes volt, mint a sír.

november, India – Az indiai rádiótársaság nyilatkozata szerint megoldhatatlan probléma előtt áll az indiai rádiózás. A kábeleken vezetett rádióadás egyszerűen járhatatlan út, mert a majmok olyan tornamutatványokat végeznek rajtuk, amelyek rövid idő alatt tönkreteszik őket. Viszont a hindu vallás állattisztelete semmiféle procedúrát nem engedélyez a majmokkal szemben. Ezen érdemes mélyen elgondolkodni, vajon így akarja-e tiltani a vallás a rádiózást?

december, Japán – Az év végére összesítés készült a filmcenzúra teljesítményéről, amelyben megállapították, hogy ötezer méter csókot, meztelen bokát, férfi és női illetlen közelséget vágtak ki az amerikai filmekből. Ennek köszönhetően a japán nézők szexuális fantáziája folyamatosan jó kondícióban volt.

december, Olaszország – Rómában egy rég elfeledett, középkori vallásos szekta ütötte föl a fejét, a kerengők. Katolikusnak tartották magukat, tisztelték a pápát, és misére is eljártak, ám egy váratlan jelre mind forogni kezdtek, mint a dervisek. A rendőrfőnök tehetetlen volt velük szemben, mert a forgás nem büntethető, elvégre a Föld is forog.

december, Kanada – A Labrador-félsziget Battle Harbour nevű halászfalujában huszonöt halász szállt csónakba, amit csakhamar körülzárt a jég, és kisodródtak a nyílt tengerre. Az asszonyoknak csakhamar föltűnt, hogy a férfiak nem jöttek haza. A sűrű köd miatt öt napon át keresték őket repülővel. Végül kiszabadultak a jég fogságából, bajuk nem esett, csak fogytak néhány kilót.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top