+ Irodalom

Válópert indított a férfi labdarúgó felesége ellen, aki kocsmázott

Egy bécsi férfi válópert indított a felesége ellen, aki tehetséges középpályása volt a Tempo nevű női labdarúgócsapatnak. A férfi elkeseredve adta elő a bíróságon, hogy a felesége minden szabadidejét a labdarúgásnak szenteli…

Érdekes sztorik a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1936

július, Grönland – Egy dán nagyiparos fölállította az első grönlandi fagylaltüzemet. Az eszkimók először csak bámulták a színes gömböket, de néhány szabad kóstoló után szabályosan rávetették magukat a fagyira. Azt mondták, sokkal finomabb, mint a hó.

július, Anglia – A londoniak arra lettek figyelmesek, hogy ezen a nyáron sokkal kevesebb a légy. Először titkos légybetegségről suttogtak, aztán valami légyevő növény elszaporodásáról. Végül be kellett látniuk, mivel a mészárszékek, boltok, és a háztartások többsége a hűtőben tartja a húst, ezentúl le kell mondaniuk a beköpött húsokból származó légyinvázióról.

július, USA – A tehetős New York-i szülők körében szokássá vált, hogy öt-hat éves lányaikat szépségszalonokba járatják, ahol bodorítják a hajat, festik a körmöt, púderrel és festékkel kenik be az arcot, és rúzsozzák az ajkakat. Mindezt látva, mozgalmat indítottak a tanárok, hogy felhívják a figyelmet a kendőzetlenség szépségeire, s hogy az arcvonások kiemelése és színezése kizárólag a szexuális ingerek fokozására alkalmasak, s ezzel túl korai veszélynek teszik ki a lányokat.

augusztus, Lengyelország – A bialystoki törvényszék öreg hivatalszolgája kis kereskedést nyitott vénségére. Otthonában hatalmas dokumentumgyűjteményt halmozott föl, melyek a politikai rendőrségnek az ügyészséghez intézett bizalmas jelentéseiből álltak. Hogy hasznát vegye a papíroknak, beléjük csomagolta a fűszeres sót, a gyümölcsöt, a gyömbért, a sajtot. A vásárlók kivált jót szórakoztak a csomagoláson, mígnem egy detektív a húsz deka illatos sajton a saját jelentését találta.

augusztus, Botswana-DélAfrika – A számok azt mutatták, hogy Afrika egyik legrégibb törzsét, a busmanokat a kihalás veszélye fenyegeti. Ha már az állatoknál bevált, miért ne válna be az embernél is, gondolták az angolok, és harminc busman párt telepítettek a Kalahári Nemzeti Parkba, hogy zavartalanul éljenek és sokasodjanak. Mentek volna többen is, de csak 30-ra volt keret.

augusztus, USA – Két férfit azzal indított útnak egy ruhagyártó cég, hogy társaságban, villamoson folyamatosan arról beszéljenek, milyen kiváló zakókat, pulcsikat, szoknyákat és kabátokat gyártanak. A nehéz munkáért komoly pénzt ígértek nekik, de egy hét eltelte után önkéntelenül is azokat az eldugott zugokat keresték, ahol nem kellett megszólalniuk, mert még álmukban is a ruhákról beszéltek.

szeptember, Ausztria – Egy bécsi férfi válópert indított a felesége ellen, aki tehetséges középpályása volt a Tempo nevű női labdarúgócsapatnak. A férfi elkeseredve adta elő a bíróságon, hogy a felesége minden szabadidejét a labdarúgásnak szenteli, és a meccsek után szórakozni jár a csapattársakkal. Már évek óta főz, mos, vasal magára és tízéves kisfiára. Az asszony azzal védekezett, hogy a férje biztatta a focizásra. És a foci az ilyen.

szeptember, Svédország – Egy nap orvosi táskával a kezében jelent meg egy férfi a Stockholmi Nemzeti Könyvtárban. Fehér köpenyt öltött, injekciós fecskendőt húzott elő, majd napokon át lépdelt a polcok között, és módszeresen beoltotta a könyveket. A könyvgerincbe juttatott anyag elpusztította a könyvmolyokat, az olvasókat viszont nem.

szeptember, Anglia – A napokban forgatták A király szolgálatában című propagandafilmet. A csatajelenetet az angol királyi gárda kapitánya vezette, és legnagyobb meglepetésére az ellenfél egyik harcosa annyira beleélte magát a korhű díszletekbe és ruhákba, hogy a szuronyrohamnál mellbe döfte a kapitányt, aki súlyosan megsérült. A gárda egyik tagja azt mondta a forgatás után, a film pontosan bemutatja, milyen veszélyes a munkájuk, főleg akkor, ha imitálják.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top