+ Képzőművészet

Péterfy-Novák Éva tárlatvezetésén újra felfedezi a bennünk élő gyermeket

Péterfy-Novák Éva együtt gondolkodik, beszélget a képekről a tárlat egyik kurátorával, s végigvezet minket ezen a gazdag élményt nyújtó Gyerek/Kor/Kép című kiállításon.

Péterfy-Novák Éva az Egyasszony című bloggal az ismeretlenségből robbant be a köztudatba. Éva története sok magyar nő története is. „Forszírozott, rohamos szülés során somatomentálisan és mentálisan súlyosan sérült csecsemő” – állapította meg szinte minden orvos egyre súlyosabb állapotba kerülő néhány hónapos Zsuzsi lányáról. Zsuzsi hét évet élt, Éva pedig harminc évvel a születése után döntötte el, hogy megírja kislánya, a később halva született kisfia és egy bántalmazó férj történetét.

írtuk az Évával készült nagy interjú bevezetőjében.

Péterfy-Novák Éva a Budapesti Történeti Múzeumban tart tárlatvezetést a Gyerek/Kor/Kép című kiállításon, amelyről részletesen mi is beszámoltunk. (December 17. 15 óra)

Péterfy-Novák Éva Júlia lányával és Zsombor fiával (fotó: Kiskegyed)

Péterfy-Novák Éva Júlia lányával és Zsombor fiával (fotó: Kiskegyed)

Az Interaktív kiállítás gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek és mindenkinek szól, aki valahogy viszonyul a benne élő gyerekhez: őrzi, keresi, újra és újra felfedezi magában.

Péterfy-Novák Éva együtt gondolkodik, beszélget a képekről a tárlat egyik kurátorával, s végigvezet minket ezen a gazdag élményt nyújtó kiállításon.

Az Anya/Család/Modell/Iskola/Játék/Szegénység/Háború/Nosztalgia témái köré csoportosítva veszi végig a kiállítás a gyermek fogalmának változásait a felvilágosodás korától jelenünkig.

Interaktív szigetek várják a játszani kész gyerekeket, akik ezeken a pontokon aktív tevékenység által értelmezhetik, „építhetik fel” saját családjukat, lakóterüket, illetve kipróbálhatják, hogy milyen rózsaszínben látni a világot, s a képeket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top