+ Életmód

Ha adni tudsz, jobb ember leszel

szórakaténusz

Egészen karácsonyig a saját lehetőségeihez mérten mindenki számos módját találhatja meg a jótékonykodásnak, aki segíteni szeretne.

Nem csak pénzzel segíthetünk! – Jótékony karácsony a Városháza parkban

Gyerekek és felnőttek egyaránt segíthetnek a rászorulókon, vagy támogathatják a beteg gyerekek gyógyulását az Advent Budapesten téli fesztiválon a Városháza parkban. Egészen karácsonyig a saját lehetőségeihez mérten mindenki számos módját találhatja meg a jótékonykodásnak, aki segíteni szeretne: macigyűjtés, angyalposta-szolgálat, Bátorságlánc-flashmob és mentálhigiénés beszélgetések is várják a látogatókat.

Az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásárt a Városháza parkban a főváros legcsaládiasabb és legjótékonyabb adventi rendezvényeként tartják számon a karácsonyt megelőző időszakban. A szervező Szabad Tér Színház idén is számos lehetőséget biztosít, hogy ki-ki a maga módján segíthessen a rászorulókon, vagy támogathassa a kórházi kezelésre szoruló gyerekeket. A jótékonyság az Üvegházban zajló ingyenes családi programok által nemcsak anyagi támogatásként, hanem közösségi eseményként is megjelenik.

A fesztivál 2016. évi fő támogatottja a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulását segítő Érintettek Szülői Egyesület. A négy adventi hétvégén az Üvegházban személyesen is találkozhatnak az érdeklődők az egyesület képviselőivel, a kihelyezett tájékoztató anyagokon pedig megismerkedhetnek a tevékenységükkel. December 16-án, pénteken 16 órától közös kézműves délutánra várják a családokat, ahol egészséges és gyógyult gyerekek együtt készíthetik el karácsonyi ajándékaikat. December 18-án, vasárnap 17 órától, az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtása után pedig flashmobot szerveznek az Érintettek Bátorságlánc-kezdeményezésének támogatására: az egybegyűltekből álló élőlánc, akár a gyógyulás fázisait szimbolizáló, erőt adó gyöngyszemek a Bátorságláncon, a gondoskodó összefogás erejére és fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Az egyesület számára a helyszínen pénz adományozására is lehetőség van, illetve a gyerekektől gyöngyöket is fogadnak, amelyeket eljuttatnak a beteg gyerekeknek.

Az adventi vásár teljes időtartama alatt üzemel az Angyalposta-szolgálat. Az Üvegházban jelképes, 200 forintos összegért vásárolható meg a fesztivál egyedi, macis képeslapja belföldi bélyeggel együtt, amelynek összegével szintén az Érintettek Egyesületet támogatják. A megírt lapokat bármelyik postaládában, köztük az Üvegházban elhelyezett Angyalposta-ládában is fel lehet adni.

Idén a Köszi, jól vagyok! programban segítő beszélgetéseken is részt vehetnek azok, akiknek nincs kivel megosztaniuk problémáikat. A Városháza parkban felállított lélekmelegítő műhelyben, meghirdetett időpontokban bárki lelki segítséget tud kérni mentálihigiénés szakembertől, ha szüksége van rá.

Ebben az évben sem maradhat el a hagyománnyá vált jótékonysági macigyűjtés, amelyre a téli fesztivál jelképe, a maci is utal. Az Üvegház karácsonyfája alatti kosarakban lehet leadni a játékmacikat vagy egyéb játékokat, amelyeket kórházi ápolásra szoruló gyerekeknek, valamint hátrányos helyzetű családoknak juttatnak el karácsony után. Az adományokat az Érintettek Egyesületen keresztül az ország gyermekonkológiai osztályainak ajánlják fel, illetve az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítványon keresztül kistelepülések rászoruló családjainak juttatják el. Minden adományozó emlékbe kapja a vásár egyedi karácsonyi képeslapját.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top