+ Irodalom

A szövetkereskedők aggódtak a nők egyre lengébb öltözéke miatt

Egy hozzászóló azonban cáfolta a borúlátó jövendölést. A lengébb öltözet kevesebb anyagból kevesebbe kerül, így az a nő, aki évente csak egy ruhát vásárolt, ezentúl kettőt vehet. De…

Furcsa sztorik a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1936

április, Norvégia – A norvég rádió üzembe állította a második olyan járművét, amellyel a legzordabb terepekről is képes helyszíni tudósítást sugározni. Az autó a világháborús tankok mintájára készült, lánctalpakon gördült. Már csak az a kérdés, hogy az ilyen helyekre hogyan jutottak el a riportalanyok.

április, Lengyelország – Aznap reggel is lóháton indult munkába a kutnoi rendőrkapitány. Amikor az Odina folyóhoz ért, különös érzés fogta el, mintha valami hiányozna a tájból. Megpróbálta elhessegetni a gondolatot, de a lova megtorpant. Ő volt az első szemtanúja, hogy ellopták a folyón átívelő 12 méteres vashidat.

április, Anglia – Újra divatba jött a burnótozás, amely az apróra vágott dohánylevél beszippantása vagy épp a fogíny mögött elhelyezett dohánylevél több órás ízlelgetését jelenti. Úgy tartották, hogy a burnótozás kivált alkalmas nátha és meghűlés ellen. Egy férfi, egyre romló hallását is burnótozással próbálta házilag gyógyítani. Naponta egyszer éhgyomorra burnótot szórt a fülébe.

május, Skócia – A szövetkereskedők kongresszusán egy férfi sajnálattal állapította meg, hogy mivel a nők egyre lengébben öltözködnek, egyre kevesebb szövetre lesz szükség. Egy hozzászóló azonban cáfolta a borúlátó jövendölést. A lengébb öltözet kevesebb anyagból kevesebbe kerül, így az a nő, aki évente csak egy ruhát vásárolt, ezentúl kettőt vehet. A fölszólalás után hosszú csönd következett, azon gondolkodtak, vajon ismernek-e nőt, aki évente egy ruhát vásárol.

május, USA – Kansas Cityben egy orvosértekezleten ismertették a mesterséges fülkészítés fortélyait. A fül porcogóját a beteg egyik bordájából készített finom keret adja. A fülhöz szükséges bőrt a nyakról távolítják el, amit a combból kivágott bőrrel pótolnak. Az így készült fül megszólalásig hasonlít a valódi fülre.

május, Egyiptom – Az abesszin háború miatt 35 százalékkal csökkent a szállodák forgalma, jelentette be a szállodák szövetsége. Igazi idegenforgalmi feketeesztendő van, mondták, a háborúban nem csak a múzsák, a turisták is hallgatnak. Később a szövetség néhány tagja azon gondolkodott el, hogyan lehetne vonzóvá tenni a háborút.

június, Japán – Azon törték a fejüket a tudósok, hogyan lehetne a selyemhernyóból kevesebb idő alatt még több selymet kinyerni. A megoldás a selyemhernyó sokkolása. Amikor észrevették, hogy a hernyók gubózni készülnek, kis fém tálcákon keskeny polcokra helyezték őket, majd bizsergető áramot vezettek a tálcákba. A hernyó gubózik, de az áram izgatja, arrébb mászik, megint gubózik, mígnem összes selymét kiadva idegileg teljesen kikészül.

június, Ausztrália – Mikor kiderült, hogy egyre nehezebb háztartási alkalmazottat szerezni, az iskolák megkezdték a fiúk konyhai kiképzését. A srácok húzódoztak a lányos munkától, ám amint az egyik észkombájn tanár azt állította, hogy a prérik magányos hősei is ellátták magukat, sőt remekül főztek, a fiúk felszegett állal, magányos harcosként emelték magasba a nokedliszaggatót.

június, USA – Minneapolisban a szülészeti klinikán külön apaosztályt rendeztek be, ahol a feleség vajúdását nehezen viselő férfiak idegeit csillapították nyugtató injekciókkal, vizes borogatással és egyéb tapintatos gyógymódokkal. Mire anyuka megszült, a férjnek sikerült nyugalomban átvészelni a nehéz időszakot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top