+ Irodalom

Szépségszalont rendeztek be az elmegyógyintézetben

Az orvosok azt gondolták, hogy a szépség már önmagában is gyógyító erejű.

Érdekes hírek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1936

január, Ausztrália – Egy Sidney-i ásatás során olyan téglák kerültek elő egy kút falából, amelyekbe játékkártyaképeket égettek bele. A tudósok szerint abból az időből való, amikor még fegyenctelepek működtek az ország területén. Arról azonban elképzelésük sem volt, hogyan tudták a súlyos téglákat az ujjaik között megtartani.

január, USA – Az ismert tetoválóművészt arra kérte egyik Ashville-i kliense, hogy végrendeletét, a két tanú kézjegyével és adataival együtt tetoválja a hátára. A helyi bíróság szakvéleménye szerint jogérvényes a végrendelet. És remélhetőleg, tették hozzá, a férfi oly módon fog elhunyni, amelyben nem semmisül meg az okirat, gondolva itt az elégetésre, felrobbantásra, vagy a megnyúzásra.

január, Anglia – Tendring város tanácsa remek ötletnek tartotta, hogy pénzzel is inspirálják a városukért aggódó lakókat, ezért kihirdették, hogy úgy kívánják megszüntetni a patkányinváziót, hogy két pennyt fizetnek minden egyes beküldött patkányfarokért. Néhány órán belül 15 ezer patkányfarok hevert a tanács portáján.

február, USA – A Kankakee-i állami női elmegyógyintézetben szépségszalont rendeztek be, ahol hajmosás, tartós hullám, arcmasszázs, szemöldökigazítás, ráncvasalás, arczománcolás és kézápolás állt a betegek rendelkezésére. Az orvosok azt gondolták, hogy a szépség már önmagában is gyógyító erejű.

február, Szovjetunió – A kormány ajánlatot tett egy svájci óragyárnak, ha az üzeme felével, gépeivel, szerszámaival és szaktudásával kiköltöztetik hozzájuk, és segíti a szovjet óratrösztöt napi 2500 igényes óra előállításában, akkor arra kötelezik magukat, hogy öt esztendőn keresztül hatszázezer aranyfrankos rendelést adnak a svájci cégnek, és további tíz évre kedvezményekben részesítik. Mert az idő múlása minden rezsim számára nagy üzlet.

február, Chile – Cunóban elhunyt az araucaniai indiánok kacikája. Vagyis a nagyfőnök. A matuzsálemi kort megélt férfit kérése szerint az ősök sírja mellett, Alpheumban temették el. A kacika halálozási dokumentumait csatolták az anyakönyvi papírjaihoz. E két papír együttesen igazolta múltbeli létezését.

március, Ecuador – A válóperesek mekkája lett az ország. A helybéli lakosok két egybehangzó igennel felbonthatják a házasságukat, míg a külföldiektől a nyolcnapos ecuadori tartózkodás igazolását kérik. De hogy az elválasztó gépezet jól pörögjön, a külföldieknek elég orvosilag igazolniuk, hogy magaslati levegőre van szükségük, a bíróság öt perc alatt elválasztja őket egymástól. A külföldiek áltüdőbeteg házaspárként érkeztek, és gyógyult elváltként távoztak Ecuadorból.

március, Olaszország – Az ország északi részén a sorozatos esőzések után néhány nap alatt több centiméter sárga por hullott a földre. Egyesek a föltámadás eljövetelét látták benne, és jó néhány dobozzal eltettek arra az esetre, ha majd később szent homokként értékesíthetik betegeknek és nyomorékoknak.

március, USA – Elkészült az első, nagymamák által is vezethető repülőgép. A 12 méter szárnyátmérőjű gép óránként 12 kilométert tesz meg, a tömege 210 kiló, és olcsó, jelentette be egy katódszőke hölgy. Az új divatszínt a haj katódsugarakkal történő kezelésével hozták létre.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top