+ Képzőművészet

141 műalkotással indult a Miskolci Téli Tárlat

Az idei kiállítás azért igazán izgalmas, mert technikai megkötés nélkül lehetett pályázni, a nézők tehát sok újdonsággal is találkozhatnak.

Az idén is nagy érdeklődés kísérte a kortárs művészek körében a  Miskolci Téli Tárlat pályázati kiírását. A szombati megnyitó ünnepségen Kákóczi András, a Miskolci Galéria vezetője elmondta: a 134 művész által beküldött 309 művet háromtagú zsűri, Kopasz Tamás képzőművész, Lenkey-Tóth Péter festőművész és Szoboszlai Lilla művészettörténész bírálta el, válogatta ki. A közönség elé így végül 82 művész 141 alkotása került.

miskolcitelitarlat5

Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a városban mindig kiemelkedő színvonalú képzőművészeti élet zajlott. Ennek megfelelően minden időszakban meg volt az igény, az elkészült alkotások bemutatására, és ezek között a Téli Tárlat volt az egyik legfontosabb. Minden ilyen kiállítás pillanatkép, amely megmutatja, hogy hol tart, merre halad a kortárs művészet. Viszont ha egymás mellé tesszük a huszonhárom kiállítás anyagát, akkor látható az a fejlődési ív, amely az elmúlt évtizedeket jellemezte.

miskolcitelitarlat

Az idei kiállítás azért igazán izgalmas, mert technikai megkötés nélkül lehetett pályázni, a nézők tehát sok újdonsággal is találkozhatnak. Ezt követően Bujdos Attila újságíró a művészetről szóló személyes hangulatú írásával nyitotta meg a Téli Tárlatot, amely 2017. január 28-ig tekinthető meg a Miskolci Galériában.

A XXIII. Miskolci Téli Tárlat díjazottjai (a zsűri tagjai: Kishonthy Zsolt művészettörténész, Kónya Ábel és Kótai Tamás képzőművész):

Díjalapító XXII. Téli Tárlat díjazott Díjazott

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata – Rácmolnár Sándor

Herman Ottó Múzeum – GNR Bt. Stark István

Szegedi Művésztelep – Orosz Csaba

Miskolci Galéria – Bandis Barbara és Kovács Nikolett

City Hotel Miskolc**** – Lipkovics Péter

Rónaszéki László műgyűjtő – Fejér Ernő

MissionArt Galéria – Négyesi Ádám

Spanyolnátha Művészeti Folyóirat – Durucskó Zsolt

Múzsák Kertje Alapítvány – Dombovári Ágnes

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Szabados Gábor szerint:

    Szívből gratulálok, kedves Ernő!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top