+ Életmód

Utcára költözik a Müpa

Újcirkuszi előadásoknak, gyermekműsoroknak és könnyűzenei koncerteknek ad otthont vasárnaptól január 6-ig a Müpa Kultúr Kültér.

Többek között újcirkuszi előadásoknak, gyermekműsoroknak és könnyűzenei koncerteknek ad otthont vasárnaptól január 6-ig a Müpa Kultúr Kültér elnevezésű kültéri sátra, amely mellett korcsolyapálya és design karácsonyfa is épül.

A Müpa melletti parkolóban felépített sátorban ismét fellép a belga Okidok cirkuszi duó, amely akrobatikus elemekkel tarkított, Slips Inside – Kifordított alsónadrág című darabját és a klasszikus bohóctréfákra épülő, Ha Ha Ha című produkcióját mutatja be.

A Recirquel exkluzív válogatást ad négy egész estés darabjuk legjobb jeleneteiből Trükkök címmel, és egyik legsikeresebb előadásuk, a Párizs Éjjel is visszatér a bemutató helyszínére. Hétvégente a kisebbeket gyermekprogramok várják: a fellépők között lesz a Kaláka, a Kolompos Együttes, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint a MárkusZínház és a Hot Jazz Band is.

A sátor mellett felállított, 400 négyzetméteres jégpályán egyszerre akár 80 fő is korcsolyázhat külön karszalaggal vagy a Müpa és a Müpa Sátor rendezvényeire, illetve a Ludwig Múzeum kiállításaira szóló érvényes belépőjeggyel. A korcsolyázókat télies büfékínálat – Müpa-bögrés forralt bor, forró csoki és fűszeres almaital – várja a helyszínen, a zenei aláfestést pedig a Müpa Rádió biztosítja.

December 23-ig az Átriumban újra kipróbálható a nagy sikerű, díjnyertes Müpa Hangjáték: az óriási, interaktív zenedoboz repertoárja új, karácsonyi dallamokkal várja a kíváncsiakat.

A Hello Wood építészeti és design alkotócsoport 167 különböző méretű fadobozból épít egy 11 méter magas, 5 méter átmérőjű interaktív karácsonyfát a Müpa elé. A 20 négyzetméter alapterületű építményt 110 méter LED szalag világítja meg esténként, felvillantva a Müpában fellépő művészek és társulatok neveit, ráadásul az installációt belülről is meg lehet nézni.

A Müpa azoknak is tartogat meglepetést, akik online szeretnének csatlakozni az ünnepi programokhoz: december 5-től az év végéig regisztráció nélkül lesznek visszanézhetőek az intézmény koncertjei, többek közt a Karácsonyi oratórium és a Diótörő előadásai, illetve a Digitális Irodalom estjei is.

nyitókép > Recirquel: Párizs Éjjel

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top