+ Irodalom

Bemutatták az első repülőtaxit

Berlinben bemutatták az első repülőtaxit, amit egy pilótára és két utasra méreteztek, és minden olyan kényelemmel elláttak, ami egy túraautóban megtalálható.

Furcsa sztorik a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1932

október, Német-Belga határ – A határőröknek föltűnt egy csinos asszony, aki nem csak formás alakjával, hanem gyakori határátlépéseivel is fölhívta magára a figyelmet. Csempészt sejtettek benne, ezért elöl-hátul megmotozták, még a lábujjai közé is benéztek, de nem találtak semmit. Ekkor egy névtelen bejelentő azt állította, hogy a nőnek üvegszeme van, és abban csempészi a gyémántokat. Mikor újra átlépésre jelentkezett a határon, elébe állt a parancsnok. Elnézést, asszonyom, legyen kedves kivenni a szemét!

október, Spanyolország – Az almagrói bikaviadalon már lábaikkal dobogtak a nézők, mikor érkezett a hír, hogy elmarad a viadal, mert a rendező nem hajlandó kifizetni a híres matadoroknak az előre megbeszélt járandóságot. A feldühödött közönség tört-zúzott, és az aréna belsejében hatalmas máglyát gyújtott. Az a néhány ember, aki a lelátón maradt, végül mégis remekül szórakozott, mikor beengedték a tömegbe a bikákat.

október, Németország – A lipcsei postahivatalban elhelyeztek egy írógépet, amelyet pénzbedobással lehetett működésbe hozni, hasonlóan a géppapír-adagolóhoz. Egy férfi szoros határidejű hivatalos levelet szeretett volna bepötyögni, mikor az előtte álló férfi leült a géphez, leírta, hogy Drága Erzsikém, majd mozdulatlanul nézte a plafont.

november, Anglia – Sok esetben szórakozásból riasztották a londoni tűzoltókat, ezért speciális berendezéssel látták el az utcai telefonokat. Amikor a tűzoltóságon felvették a telefont, egy erős vaskar nyúlt ki a készülékből, és ellenállhatatlanul ragadta meg a bejelentő csuklóját, és mindaddig nem eresztette el, amíg a tűzoltók a helyszínre érkeznek. A találmány tervezői bűnügyi sorozatot készültek indítani, melynek címe: Akit a telefonfülke elkapott.

november, Ausztrália – Egy Melbourne-i újság sajátos karácsonyi reklámakciót indított az új előfizetők megszerzésére. „Angliában maradt szeretteinek a karácsonyra küldött képeslap mellé küldjön egy mélyfagyasztott bárányt, a költségeket mi álljuk.” És ez év karácsonyán mélyfagyasztott bárányok tömegei indultak Ausztráliából, hogy a földgolyó másik felén kiolvadjanak.

november, Németország – Berlinben bemutatták az első repülőtaxit, amit egy pilótára és két utasra méreteztek, és minden olyan kényelemmel elláttak, ami egy túraautóban megtalálható. A repülőtaxira nem szereltek taxilámpát, mert a mérnökök úgy ítélték meg, hogy elég kevés az esélye, hogy valaki út közben lestoppolja.

december, Bosznia – Egy Szarajevó melletti falucskában, ahol egyetlen muszlim sem lakott, állt egy mecset. A szomszédos faluban viszont jó néhány muszlim élt. Mit tegyenek, cseréljenek falut? Azt nem lehet. Végül engedélyezték a mecset téglánkénti áthordását és felépítését. Ettől kezdve a mecset nélküli faluban egymást követték a sorscsapások. Mit csináljanak, hordják vissza? Azt nem lehet. Az év végére fölépítettek maguknak egy új mecsetet.

december, Anglia – Fennállása óta egyetlen betörés vagy lopás nem történt a British Múzeumban, pedig minden úgy működik, mint a kezdetek kezdetén, nem szereltek fel modern riasztókat. A felügyelők, hogy az őrök éberségét ellenőrizzék, titkos mellékfolyóson közlekedve csaptak le az őrökre. Éjjelente rémült kiáltásoktól zengett a múzeum.

december, Románia – Egy nagy cirkuszvállalat igazgatója nem tudta eltartani az állatait, ezért úgy döntött, hogy Bukarestnek ajándékozza őket, azzal a feltétellel, ha állatkertet létesítenek nekik. Az állomány harminc elefántból, száz oroszlánból, és kétszáz egyéb vadállatból állt. A cirkuszigazgató feltétele nem volt nehezen kivitelezhető, lévén ennyi vadállatból sokkal könnyebb állatkertet nyitni, mint arborétumot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top