+ Film

Mi lenne, ha valaki ugyanazt álmodná, mint te?

Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy úgy éreznéd, megraboltak?

Jövő tavasszal kerül a magyar mozikba Enyedi Ildikó a Testről és lélekről című új szerelmi története, amely az álom és ébrenlét, a test és lélek kettőssége körül forog.

A Cannes-ban Arany Kamerát nyert Az én XX. századom, a Bűvös Vadász, a Simon mágus, valamint a nagysikerű Terápia című tévésorozat alkotójának, Enyedi Ildikónak új szerelmi melodrámája 420 millió forintos támogatással, az Inforg-M&M Film gyártásában.

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy úgy éreznéd, megraboltak? És mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Ha történetesen szívből utálod?

– mondta készülő filmjéről a forgatókönyvet is jegyző Enyedi Ildikó.

A Testről és a lélekről női főszereplője a Katona József Színház színésznője, Borbély Alexandra, akinek ez az első filmes főszerepe. A férfi főszereplő Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót. A filmben olyan kitűnő színészek tűnnek még fel többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin. Az alkotás operatőre Herbai Máté, producerek Mécs Mónika, Muhi András és Mesterházy Ernő.

Enyedi Ildikó a Balázs Béla Stúdióban készített rövidfilmjei után Az én XX. századom című első játékfilmével a cannes-i filmfesztiválon elnyerte a legjobb elsőfilmnek járó Arany Kamera (Camera d’Or) díjat 1989-ben. Filmjeit több mint 40 nemzetközi díjjal méltatták az elmúlt években. Legutóbb az HBO saját gyártású drámasorozatát, a Terápiát rendezte, amelyért Gigor Attilával együtt elnyerte a MÚOSZ Film- és Tévékritikus Szakosztályától a legjobb televíziós rendezés díját 2013-ban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top