+ Irodalom

Sikamlós történet: Szépségkirálynő-választás a halászfaluban

A Coxyde nevű szerény halászfalucskában első ízben rendeztek szépségkirálynő-választást. A zsűri néhány vén halászból és pár külföldi fürdővendégből állt. A versenyt egy csinos, fiatal nő nyerte, aki, miután átvette az elismerést, fölpattant a vacsoraasztalra…

Furcsa sztorik a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1932 – a fotón Coxyde

január, Ausztrália – Ezen a nem mindennapi versenyen tíz lóból nyolc nem érte el az utolsó akadályt, mert idejekorán kitörtek, vagy buktak. Az utolsó akadálynál azonban ez a kettő is elhasalt, de a két lerepült lovas nem adta fel és ismét nyeregbe pattant, majd fej fej mellett vágtázva célba értek. A bírák azonban őket is kizárták, mert nem vették észre, hogy a bukás után lovat cseréltek.

január, Spanyolország – Üzleti megfontolásból azt tervezte egy sevillai ügyvéd, hogy fiatalító arcműtétnek veti alá magát. Mikor a felesége megtudta, iszonyatos patáliát csapott, végül azt mondta, csak akkor egyezik bele a műtétbe, ha rajta is végrehajtják. Az asszony, hogy jogilag is megalapozza kívánságát, kikérte a bíróság véleményét, vajon egy nős férfinak szabad-e a felesége háta mögött megfiatalodni?

január, Ceylon – A hivatalnok családja bőséggel terített asztalnál ebédelt, mikor a felesége hirtelen elsápadt, a homloka gyöngyözni kezdett, és úgy érezte, valami lassan a bokájára tekeredik. Az asszony akkor azt parancsolta a felszolgálónak, hogy hozzon rögvest egy csésze tejet, és tegye a padlóra. A férfiak kést és vágóeszközt ragadva várták a tejet, amely, ha a padlóra került, azt jelentette, csörgőkígyó van a szobában.

február, Kolumbia – Az ügyvéd fényes védőbeszédének köszönhetően felmentették azt a férfit, aki eltette láb alól annak a bérháznak a tulajdonosát, amelyben lakott. Másnap a férfi hálálkodva kereste föl az ügyvédet, s addig szövegelt a múltjáról, mígnem előkerült egy kis medalion, amely az ügyvéd menyasszonyának arcképét rejtette, és akit évekkel ezelőtt meggyilkoltak, de a rendőrség vakvágányra futott. Az ügyvédnek kétsége sem volt a tettes felől, s egyetlen pisztolylövéssel igazságot szolgáltatott.

február, Anglia – Betörtek a londoni Crystal Palace futballklub épületébe, és néhány mozgatható holmi mellett elloptak egy tekintélyes méretű pénzes zacskót. A rablók egy kocsmába vonultak ünnepelni, de a fizetésnél az arcukra fagyott a mosoly, mert a klub pénztárosa a hamis pénzeket tartotta a zacskóban, amelyekkel a hasonszőrű bűnözők fizettek a stadionba való belépésért.

február, USA – A hondurasi partoknál található Svan-szigeteken két ember tartózkodott huzamosan, ők működtették a világítótornyot, a rádióállomást, és a meteorológiai obszervatóriumot. A szigeteket a forgószelek fészkének nevezték, mert a mérések szerint innen indultak útnak a pusztító szélviharok. Mikor az egyik férfi elhalálozott, egy időre elcsendesültek a szelek.

március, Tanzánia – Nem messze a Tanganyika-tótól az idén is megrendezték a már hagyományosnak számító gyémántmezőversenyt. Az eseményre kalandorok ezrei érkeztek a világ minden részéről. A versenyzőket egy sodrony vonalában állították föl, majd a startpisztoly eldörrenése után, a nézők fülsüketítő ordítozása mellett lóhalálában rohantak a gyémántlelőhely felé. Aki elsőnek érte el az előzetesen kiszemelt helyet, egy évre megkapta a bányászati jogát.

március, Belgium – A Coxyde nevű szerény halászfalucskában első ízben rendeztek szépségkirálynő-választást. A zsűri néhány vén halászból és pár külföldi fürdővendégből állt. A versenyt egy csinos, fiatal nő nyerte, aki, miután átvette az elismerést, fölpattant a vacsoraasztalra, elhajította a parókáját, letörölte a festékeit, és láss csodát, egy közismert brüsszeli újságíró állt az elképedt vendégek előtt. A kiadós verést csak azért kerülte el, mert a helyi rendőr is vonzódott a formás női idomok iránt.

március, India – Bombayban egy utcai kereskedő sétabotot kínált eladásra egy angol férfinak, aki az ajánlatot követően egyetlen szó nélkül agyba-főbe verte a kereskedőt. A rendőrségen azzal magyarázta tettét, hogy évekkel ezelőtt meggyilkolták egy barátját, és a tetthelyen a kereskedő által árusított különleges sétabotot találtak. A rendőr kiegyenesítette a bajszát, majd megkérdezte. Nem tartja elképzelhetőnek, kedves uram, hogy a barátjáé volt a bot?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top