+ Irodalom

A 17 éves szépség ledöfött egy bikát

Többen kérdezték tőle, mi vitte rá, hogy bikaviadalokon kényeztesse bájaival a közönséget, miközben halálos veszélynek tesz ki magát. A világ első női bikaviadora erre azt válaszolta, hogy…

Furcsa sztorik a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1931 – a képen az első amerikai bikaviadornő, Patricia McCormick, karrierje 1951-ben indult

október, Csendes- és Atlanti-óceán között – A Magellán-szorosban működött a világ legkisebb postahivatala. A sziklához láncolt, festett postaszekrény a hullámokon úszott. Az arra haladó hajók csónakot menesztettek a ládához, az üzeneteiket bedobták, a nekik szóló leveleket elhozták. A láda a világ összes tengerészének védelme alatt állt, s bár magányosan lebegett a szorosban, több férfi fejében megfordult, mint bármely nő.

október, Kína – Pekingben betiltották a kanári madárral való sétálgatást, amely nagy hagyományokkal rendelkezett. Aki ennek ellenére kanári madárral sétált az utcán, azt lecsukták, mert a kanári madárral való sétálgatás nem más, mint henyélés. Erre a madárkereskedők beadványban fordultak a tilalom feloldására, mert az szakmai szempontból átgondolatlan, lévén, ha nem sétáltatják szabad levegőn a kanári madarat, bereked, és elvész a pazar hangja. Henyélés és pazar hang, vagy munka és rekedtség? Egyszerűen nem lehetett jól dönteni.

október, Lengyelország – A varsói zsebtolvajok kibéreltek egy színházat, ahol egyik kiválóságuk ezüstlakodalmát ünnepelték. Az alkalomhoz illően drága holmikban jelentek meg, ékszerek, órák csillogtak pompázatos fényben. Az egyik szakmabeli nem tudott ellenállni a kísértésnek, és végigrabolta az ünneplő társaságot, majd az ünnepség csúcspontján jól elverték.

november, Mexikó – A tizenhét éves szépség ezen a héten is ledöfött egy bikát. Többen kérdezték tőle, mi vitte rá, hogy bikaviadalokon kényeztesse bájaival a közönséget, miközben halálos veszélynek tesz ki magát. A világ első női bikaviadora erre azt válaszolta, hogy már gyerekként a fejébe vette, hogy minden férfivetélytársát legyőzi, s ehhez különösen nagy erőt ad, hogy egy bikával kell megküzdenie, és nem egy tehénnel.

november, Anglia – New Strondban háromszáz zongorát égettek el a napokban. A zongorák némelyike száz esztendősnél is idősebb volt, és elvetemedett. Néhány közülük soha nem került használatba, egyetlen hangot nem adott ki magából, a zongoraboltokban álltak évtizedek óta, és a szú áldozatai lettek. A munkások némelyike életének legkülönlegesebb eseményének tartotta a zongoraégetést, és bármikor újra vállalná a nemes feladatot.

november, Lappföld – A házasulandó férfi szánkón érkezett barátjával a lányos sátorhoz. Jó jelnek bizonyult: a lány kifogta az iramszarvasokat, amin fölbuzdulva megkérdezték, főzhetnek-e kávét. A lány igent bólintott, majd bementek a sátorba, ahol kávéfőzés közben bemutatták a szülőknek az ajándékokat. Sikerük volt azzal is, így hát megállapodtak az esküvő időpontjában, majd, hogy a jó hírt a fiú szüleivel is közöljék, befogták a fehér iramszarvasokat, és átcsúszkáltak az ő sátrukba. A fiú szüleinek is tetszett a leány, és a barátja is elárulta, hogy neki is tetszik.

december, Észtország – Ford kocsijával utazott a falujába egy képviselő, ám hirtelen meg kellett állnia, mert a hűtővíz felforrt. A távolban megpillantott egy kútágast, és elindult vízért. Az ágason nem volt vödör, ezért a sapkáját kötötte rá, de ahogy a kút peremének támaszkodott, a korhadt deszka beszakadt, a képviselő pedig a kútba esett. Rémülten kapkodott levegőért, de a víz csak derékig ért neki. Másnap reggel szabadították ki a tűzoltók, addigra a hűtővize is leadta a fölös hőenergiát.

december, Dánia – Koppenhágában elharapódzott a telefonautomaták kirablása, mire a telefontársaság elrettentő trükköt eszelt ki. Ha valaki a készülék pénzszekrényén babrált, lenyílt egy pici ablak, és fekete tinta ömlött a rabló kezére, aki üvöltve menekült, és kiabált. Mi lesz velem, úristen, fekete a kezem!

december, Marokkó – Milliószám érkeztek a tengeren a bádogból készült petróleumtartályok. Kiürítés után a lakosság vette hasznukat, mindenféle eszközöket készített belőlük. Casablanca mellett egy egész várost építettek föl a bádogból, s mert franciául bidonnak nevezték a tartályt, a bádogváros a Bidonvill nevet kapta. A város felé közeledve, már messziről lehetett érezni a petróleum finoman csábító illatát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top