+ Zene

Kiderült Leonard Cohen halálának oka

Érezte, hogy egyre kevesebb ideje van hátra. A lehető leghatékonyabban akarta kihasználni az időt, hogy befejezze munkáit – mondta Patrick Leonard producer, dalszerző.

Leonard Cohen énekes, dalszerző álmában halt meg az után, hogy az éjszaka közepén elesett Los Angeles-i otthonában – jelentette be menedzsere.

Robert B. Kory közleménye szerint

halála hirtelen, váratlan és békés volt.

Amikor a 82 éves énekes halálát a múlt héten bejelentette a család, nem közölték annak okát.

Kory megerősítette azt is, hogy Leonard Cohen november 7-én, hétfőn halt meg, három nappal azelőtt, hogy a Facebookon közölték a halálhírt. Az idős énekes-dalszerzőről köztudott volt, hogy az utóbbi évben romlott egészsége és daganatos betegséggel küzdött. Múlt csütörtökön temették el Montréalban szülei, nagyszülei mellé a család és barátok jelenlétében.

Menedzsere közölte: tervezik, hogy Los Angelesben megemlékeznek Leonard Cohenről.

Hanyatló egészsége ellenére a halála előtt hónapokban Leonard Cohen nagyon elfoglalt volt, azon dolgozott, hogy befejezze számos projektjét – mondták el barátai és kollégái a The New York Times amerikai napilapnak. Nemcsak befejezte októberben megjelent utolsó You Want It Darker című albumát, de két másik zenei projekten és egy versesköteten dolgozott.

Érezte, hogy egyre kevesebb ideje van hátra. A lehető leghatékonyabban akarta kihasználni az időt, hogy befejezze munkáit – mondta Patrick Leonard producer, dalszerző.

Amikor meghalt, egy olyan albumon dolgoztak együtt, amely Cohen dalai és más rhythm and blues inspirálta dalok vonós feldolgozását tartalmazza. Leonard, aki Madonnával, a Pink Floyddal és más neves zenészekkel dolgozik együtt, elmondta, hogy gyakran az éjszaka közepén kapott emaileket dalszövegekkel Cohentől.

Leonard Cohen az elmúlt 50 évben 14 stúdióalbumot készített. Pályafutása során több tucat zenei és irodalmi díjat kapott. Neve bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be, és hazája legmagasabb kitüntetését, Kanada Érdemrendjét is megkapta. Gyakran melankolikus dalai csak ritkán lettek slágerek. Legismertebb dalát viszont, a Hallelujah-t 1984-es megjelenése óta több százan dolgozták már fel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top