+ Film

Hét díjat nyert egy hétvége alatt Till Attila új filmje

A berlini székhelyű Európai Filmakadémia (EFA) beválogatta az alkotást a legjobb ötven európai film közé, a 2016-os Európai Filmdíj nevezések listájára.

Egy hétvége alatt hét díjat hozott el három különböző európai filmfesztiválról Till Attila Tiszta szívvel című alkotása.

A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló magyar mozifilm az 57. szaloniki filmfesztiválon elnyert fődíj és a legjobb férfi színésznek járó elismerés mellett vasárnap a franciaországi Arras Filmfesztiválon is kapott három díjat: a filmkritikus zsűri díja mellett a közönségdíjat és az ifjúsági zsűri Regards jeunes díját is begyűjtötte.

Szombat este a cottbus-i fesztiválon a nagyvilág filmkritikusait tömörítő nemzetközi szervezet, a FIPRESCI zsűrije díjazta, valamint elhozta az ökumenikus zsűri díját is. A németországi fesztiválon a Karlovy Vary-i fődíjas Ernelláék Farkaséknál című alkotásáért Hajdu Szabolcsot is elismerték, aki a legjobb rendező díjával térhetett haza.

A Tiszta szívvel már számos külföldi elismerést kapott, egyebek között a chicagói nemzetközi filmfesztiválról, a luxemburgi CinÉast fesztiválról és a 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválról is hozott el díjakat.

A berlini székhelyű Európai Filmakadémia (EFA) beválogatta az alkotást a legjobb ötven európai film közé, a 2016-os Európai Filmdíj nevezések listájára, Magyarország pedig az akcióvígjátékot nevezte a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra.

Az alkotást április végén mutatták be, azóta mintegy 30 ezren váltottak rá jegyet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top