Francia lap közli a megszüntetett Népszabadság újságíróinak cikkeit

nepszab

Szolidaritást vállalva a megszüntetett Népszabadsággal kedden négy oldalon át a magyar közállapotokkal ismerkedhetnek a francia Libération napilap olvasói a mellékletben – adta hírül a mno.hu.

„A mellékletben többek között Dési András, Révész Sándor és Bita Dániel újságírók és Horváth Gábor főszerkesztő-helyettes írásait olvashatjuk, a vezető publicisztika címe: Ma mi, holnap ti jöttök.”

A további címekből:

A nép szabadságának hatvan éve

Törvényesített korrupció

Szájkosaras, szétszedett, forrásaiktól megfosztott médiumok

Az „Orbán: egy Trump Magyarországon” című elemző cikk bevezetőjében azt ígéri, hogy a magyar kormányfő alternatív gondolatokat nem tűrő Magyarországáról lehet benne olvasni, ahol a kormányzat kiforgatja a tényeket.

Mint azt az egyik volt Népszabadságos újságírótól megtudtuk, a Libération kereste meg őket nem sokkal az október 8-i bezárás után. A témaválasztásban meglehetősen szabad kezet kaptak, csak egy Orbán-portréhoz ragaszkodtak.


  • Zia Intar

    Magyarország után most Franciaországban próbálkoznak a társadalom, az ország szétverésével?

    • Sandor Juhasz

      Majd ha képpel, névvel vállalod véleményed akkor lehetsz vitapartner.Ez az igazi magyar virtus,bekiabálunk az oldalvonalról….igaz, magyar hagyomány/is/ a névtelen feljelentgetés, ez nagyszerűen dokumentált mind a Gestapó, mind az ÁVH iratanyagából..Szánalmas kollaboránsok vagytok.Hol a polgári öntudat?Egyébként a társadalmat jelenleg az elődök mellett például a gülüszemű parasztgyerek hazudozásai, vagy a különösebb kvalitásokkal nem bíró gázszerelő vagyonosodása rombolják. Nyilván létre kell hozni a nemzeti burzsoáziát, de nem a haverokból, hanem a legrátermettebb egyénekből.Igaz, ez macerás.Ilyen formán nem a tehetség, a rátermettség, a hozzáértés a zsinórmérték a jelenleg regnálóknak.Szerinted növeli a bajt, ki elfedi?Mert ti éppen ezt teszitek.