+ Irodalom

Miért fogy jobban melegben az aszpirin?

Egy patikusnak föltűnt, ha melegebbre fordul az idő, megugrik az aszpirin fogyása. Először a gyakoribb fejfájásra gondolt, de mert neki soha nem fájt a feje, utánajárt a dolognak.

Furcsa sztorik a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1929 – Detroit az alkoholtilalom idején

július, Anglia – A sokat dolgozó angol férfi este már úgy esik be az ágyba, hogy semmi kedve táncos mulatságba menni, se asszonnyal, se szeretővel. Erre a nők megalakították a Korán Kelők Klubját, hogy a hatos kelés után legyen idő kitáncolni magukat héttől kilencig, vagyis a munkakezdésig. A főnökök buján bámulták a nőket, mert úgy képzelték, a sok csapzott és kimerült asszony csakis szerelmi kalandokból érkezhet.

július, India – Az őserdő mélyén élt egy Gaur nevű bika, amely a szemtanúk elmondása szerint két méter magas, és három méter hosszú volt, nála a szárazföldön csak az elefánt nőtt nagyobbra. Egy férfi nekivágott meglesni a jószágot, de nem tartotta magát a figyelmeztetéshez, és éjszaka is az őserdőben maradt. Csakhogy a bika most is éjjel rendezte a vérfagyasztó bőgést és üvöltözést. A rémülten menekülő férfiról az összes ruha leszakadt.

július, Svédország – Egy patikusnak föltűnt, ha melegebbre fordul az idő, megugrik az aszpirin fogyása. Először a gyakoribb fejfájásra gondolt, de mert neki soha nem fájt a feje, utánajárt a dolognak. Míg a segéd a boltban maradt, nyomába szegődött egy vásárlónak, aki egy virágboltos asszony volt. Az ablakon át bámulta a patikus, hogy az asszony a virágok vizébe dobja az aszpirint. A virágoknak fájna a feje? Csacsiság, nevetett az asszony, frissen tartja a virágokat.

augusztus, USA – A kínai ember mindig is fogékony volt a hagyományokra. Történt, hogy egy asszony sütni tanította az újdonsült kínai szakácsot. Először a tojásokat ütötte föl, melyeket sorban megszagolt, s mert az első kettő záp volt, kihajította őket. A kínai szakács ettől kezdve úgy készítette a süteményt, hogy megszagolta az első két tojást, és ha záp volt, ha nem, kivágta őket a kukába.

augusztus, Németország – Egy berlini újság hírszolgáltatásának frissességét egy tőrrel átdöfött szívű férfi plakátjával reklámozta. A férfi mellett rikkancs rohant, kiabálva hirdette a bűnesetet. Az éppen haldokló férfi arcán elégedett mosoly, a száját rövid mondat hagyta el. Máris?

augusztus, Mekka – Minden mohamedánnak kötelessége életében legalább egyszer elmenni Mekkába a próféta sírjához. Az út a forró Arab sivatagon vezet keresztül, így válik lelki adománnyá a testi megpróbáltatás. Egy férfi, aki ezekben a napokban ért Mekka közelébe, csak nézte az ezernyi vándort, akik autókra kapaszkodva tették meg az utolsó kilométereket.

szeptember, Sziám – A sziámi nőnek a hét minden napjára megvolt a maga előírásos ruhaviselete. Hétfő: ezüsthímzéses. Kedd: skarlátvörös, koralldísszel. Szerdán csakis smaragd ékű zöld ruha. Csütörtök: mindegy, csak minél tarkább legyen. Péntek: világoskék briliáns díszítéssel. Szombat: sötétkék ruha zafírkövekkel díszítve. Vasárnap: rubinnal teletűzdelt vörös ruha. A sziámi férfi kimerülten ébredt a súlyos éjszaka után, de elég volt ránézni a nagy pohár vízzel érkező asszonyra, hogy tudja, milyen nap van ma.

szeptember, Mexikó – Ha ló nincs, szamár is jó, ha szamár sincs, a disznó is megteszi. A férfiak legújabb szórakozása a disznófuttatás. A disznó hátára számot festettek, és a kiéheztetett jószágot illatos eledellel kényszerítették vágtára. Egy játékos, aki nagyobb pénzt nyert a futamon, örömében megvásárolta a győztes disznót, és még aznap nagy lakomát rendezett belőle.

szeptember, Északi-sark – Ezen a napon az eszkimó férfi hátrahagyta az öregapját, hogy ne nehezítse a vadászatot, legalább ő ne pusztuljon éhen. Az eszkimóasszony megszülte a gyermekét, de mert nem tudta volna sokadik fiaként etetni, kitette a hóra, hogy megfagyjon. Egy eszkimó férfi a barátja feleségével hált, mert jólesett neki. Egy éhes eszkimó nő ellophatta volna a szomszéd élelmét, de nem tette, bevárta a sarkkutatókat, és kirabolta a konzervállományt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top