+ művészet & politika

Olyat ígért Trump győzelme esetére, amit nem tudott betartani

A menedzser 2 millió dollárért szerezte meg egy árverésen a lemezt, amelyből ez az egyetlen létező példány.

Martin Shkreli gyógyszeripari befektető csak részben teljesítette Donald Trump amerikai elnökké választása esetére tett ígéretét, miszerint nyilvánosságra hozza a birtokában lévő, exkluzív Wu Tang Clan-albumot.

A csalással gyanúsított 33 éves vállalkozó, akit gyakran Amerika legutáltabb embereként emlegetnek, szerdán a Periscope videómegosztó platformon csak az első két dal részleteit játszotta le a Wu Tang Clan New York-i rapegyüttes egyetlen példányszámú, nála lévő albumáról.

Többet jelenleg nem tudok lejátszani

– közölte Shkreli indoklás nélkül a videóban. A befektető az elmúlt hónapban tette azt az ígéretet, hogy Donald Trump győzelme esetén a Once Upon a Time in Shaolin című teljes lemezt lejátssza.

A menedzser 2 millió dollárért szerezte meg egy árverésen a lemezt, amelyből ez az egyetlen létező példány. A zenekar kijelentette, hogy még azelőtt egyeztek meg a lemez megvásárlásáról, hogy Shkreli a Turing gyógyszeripari cég vezetőjeként világszerte ismertté vált.

https://youtu.be/mJ4Tl894L6g

A szerződés értelmében az üzletember nem adhatja el a lemezt, de az interneten ingyen lejátszhatja, ha akarja.

A vállalkozó arra specializálódott, hogy megvásárolta viszonylag olcsó gyógyszerek szabadalmi jogát, majd drasztikusan megnövelte az árukat. Tavaly azzal híresült el, hogy egyetlen éjszaka alatt 5000 százalékkal emelte egy életmentő HIV-gyógyszer árát.

Shkreli ellen többmilliós összegek elsikkasztása miatt eljárás is indult. Azzal vádolják, hogy tizenegy millió dollárt sikkasztott el egy hedge-alap kezelőjeként. A vádak miatt vissza kellett lépnie a Turing éléről, jelenleg óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top