+ Film

Bucsi Réka filmjét jelölték az Európai Filmakadémia díjára

A LOVE világpremierje februárban, a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában volt. Észak-amerikai debütálása a rangos texasi South by Southwest (SXSW) fesztiválon, míg az ázsiai premier Hongkongban volt.

Bucsi Réka LOVE című animációs filmjét díjazták a svédországi Uppsala nemzetközi rövidfilmfesztiválján, a díj automatikus jelölés az Európai Filmakadémia (EFA) 2017-es rövidfilm díjára.

A svédországi Uppsalában a napokban 35. alkalommal megrendezett fesztivál az egyike annak a 15 nemzetközi rövidfilmfesztiválnak, amelyek nyerteseit az Európai Filmakadémia a legjobb európai rövidfilm díjára jelöli.

Legutóbb olyan magyar alkotásokat jelöltek „európai Oscarra”, mint Szabó Simon Fal, Till Attila Csicska és Szimler Bálint Itt vagyok című rendezései.

2006-ban Kenyeres Bálint el is nyerte az Európai Filmakadémia rövidfilmdíját Before Dawn című alkotásáért, a legelső magyar díjazott Gyarmathy Lívia volt A mi gólyánk című rendezésével 2000-ben.

A ma már több mint 3000 szakmabelit tömörítő Filmakadémia évről évre 22 kategóriában díjazza az európai filmgyártás legjobbjait.

A LOVE világpremierje februárban, a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában volt. Észak-amerikai debütálása a rangos texasi South by Southwest (SXSW) fesztiválon, míg az ázsiai premier Hongkongban volt.

A nemzetközi fesztiválmeghívások száma már a száz felé közelít, és a szombat estivel együtt tíz díj elnyerésénél tart a negyedórás magyar-francia animáció.

Az alkotás legutóbb a Primanimán nyerte el a legjobb első film díját valamint a közönségszavazatok alapján megítélt Macskássy Gyula-díjat is. Ugyancsak a közelmúlt fejleménye, hogy a spanyolországi Segovia fesztiválján az „animációs Oscarnak” tekintett Cartoon d’Or kvalifikációt is elnyerte október elején.

A LOVE hamarosan látható lesz a köztévé műsorán, a mozikban pedig A vörös teknős című egészestés animáció kísérőfilmjeként vetítik januárban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top