+ Életmód

90 éves a magyar tolvajmatróna, aki 40 évnyi börtönbüntetést gyűjtött be

Kleptomániásnak mondja magát, legutóbb 2016 februárjában érték tetten.

Az ellopott dolgok összértékét számítva bizonyára nem tartozik a bűnözőtársadalom elitjébe, ám életkorával ma is tartja a minden idők legöregebb aktív tolvajnője címet.  Kosztor Sándorné Bodnár Gizella 1926. október 18-án született Miskolcon. A gyakorlott besurranó tolvajt Repülős Gizi néven emlegeti a sajtó. Több mint fél évszázada ismert a rendőrök előtt. Több mint 20 alkalommal ítélte szabadságvesztésre a bíróság, összesen 40 évnyi börtönbüntetést kapott, amiből 17 évet leült. Legutóbb  2016 februárjában érték tetten.

Annak ellenére, hogy már bőven elmúlt 80, 2011-ben is folytatta besurranó karrierjét. A rendőrök szerint Repülős Gizi „igazi profi”, aki parókákkal, kalapokkal és különböző ruhákkal igyekezett álcázni magát. 2011-ben azonban Balatonbogláron bukott le, két gyűrűt tulajdonított el. Néhány hónappal később Hegykőn ismét elkapták, ismét ékszerekkel, amelyekkel nem tudott elszámolni. Ez után néhány héttel már Kapuváron fogták el, ahol többek között 700 ezer forint értékű ékszert lopott egy házból.

Legutóbb 2016. elején kapták el, akkor negyven nap elzárásra ítélték Repülős Gizit. A 90 éves asszony egy családi házból vitt el 70 ezer forintot Kónyban. De nem volt szerencséje: pár száz méterre a háztól utolérte az egyik rokon és visszatartotta, amíg kiértek a rendőrök. Az idős nőt először 1953-ban ítélték el.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Venyigeszu szerint:

    Ez mitől „kultúra”?! 🙁

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top