+ Irodalom

Bob Dylan nem kommentál, még Obama gratulációjára sem válaszol

A Svéd Akadémiának sem sikerült eddig elérni a díjazott énekest, így azt sem tudni, részt vesz-e a díjátadón.

Egyetlen szót sem ejtett világszerte nagy meglepetést okozó Nobel-díjáról csütörtök esti Las Vegas-i koncertjén Bob Dylan amerikai énekes-dalszerző, költő, akit a díjat odaítélő Svéd Akadémiának sem sikerült elérnie még egy nappal a bejelentés után sem.

A 75 éves rocklegenda a Cosmpolitan szálloda és kaszinó Chelsea hangversenytermében adott koncertet mintegy 2000, nagy többségében középkorú rajongója előtt, de egyetlen szóval sem tett említést az elismerésről, és nem reagált a közönség ovációjára, és a Nobel-díját emlegető, egy rockkoncerten valószínűleg még sosem hallott bekiabálásokra (Nobel laureate!) sem.

A The Washington Post című lap úgy értesült a dalszerzőhöz közelálló személyektől, hogy Dylan egész nap nem reagált a díjra. A zenész közösségi oldalai órákig némák maradtak az ügyben, és később is csak a tényhírt közölték minden kommentár nélkül.

Egyik barátja, Bob Neuwirth énekes azt mondta a Tha Washington Postnak, még az is előfordulhat, hogy Dylan soha nem fogja még csak megköszönni sem az elismerést.

A Svéd Akadémia mindeddig hasztalanul próbálta meg személyesen is elérni az énekest, csak ügynökével és koncertszervezőjével tudott kapcsolatba lépni. Az akadémiánál így azt sem tudják, hogy Dylannek szándékában áll-e részt venni a december 10-i díjátadón.

Bob Dylan már számtalan elismerést kapott, köztük 12 Grammy-díjat, Oscar-díjat, amerikai elnöki szabadság-érdemrendet, a francia becsületrendet, sőt egy külön Pulitzer-díjat is, de – legalábbis nyilvánosan – nem mindig, vagy csak szófukarul köszönte meg azokat.

Dylannek eddig nagy nevek gratuláltak nyilvánosan: Mick Jagger a Facebookon, Tom Waits a Twitteren írt.. Barack Obama pedig kedvenc költőjének nevezte a Twitteren.

FRISSÍTÉS

Közben az énekes Twitter oldalán egy mondatos  hír jelent meg a díjról.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. ikvafalvy szerint:

    Pedig kommunista cimborak!
    Igaz az egyik muszlim komcsi a masik zsido komcsi!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top