+ Film

Tom Hanks: Az ördög a tudatlanságunkban lakozik

„Mi teremtettünk poklot az emberiség egy másik része számára”

A tudatlanság jelenti a legnagyobb veszélyt az emberiségre – mondta Tom Hanks a Dan Brown bestsellere nyomán készült Inferno című film firenzei bemutatóján.


Dan Brown 2013-ban megjelent Inferno című regényéből készül az azonos című mozifilm, amelyet A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok után ismét Ron Howard rendez. A részben Magyarországon forgatott produkcióhoz májusban már megérkezett az első előzetes, most pedig itt van a második trailer, amely még az előzőnél is mozgalmasabb.

Az Inferno sztorija szerint Robert Langdon (Tom Hanks) egyszer csak felébred egy olaszországi kórházban és nem tudja, hogyan került oda, miközben egy bizarr vallási relikviát fedez fel a holmija között. Miközben megpróbálja összeszedni magát és kinyomozni, mégis mi történt vele, váratlanul az életére tör egy női orgyilkos, úgyhogy el kell kezdenie menekülni. Az eztán kibontakozó firenzei hajsza során egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks (Felicity Jones) válik a prof segítségévé. Csak úgy szökhetnek meg titokzatos üldözőik elől, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről, melyek egy hatalmas kirakós játék megoldásához vezetnek. (hir24.hu)


A kétszeres Oscar-díjas amerikai filmsztár szerint az emberiség ismét válaszút elé érkezett, és lehet, hogy egyes országok leegyszerűsített választ adnak nagyon bonyolult problémákra.

„Úgy tűnhet, hogy káosz uralja a világot, de ha megnézzük a történelmet vagy elolvassuk Dan Brown regényeit, láthatjuk, hogy a világ gyakran érkezett hasonló válaszúthoz, amikor meg kellett tanulnunk az egymás mellett élést” – mondta a színész, aki az amerikai-japán-török-magyar koprodukcióban harmadszor alakítja Robert Langdon szimbólumkutatót.

A misztikus thrillert, amelynek egyes jeleneteit Budapesten forgatták, október 13-tól játsszák a magyar mozik.

A rajongók által várva várt Infernót az alkotók csütörtökön mutatták be a sajtónak a firenzei Palazzo Vecchio fenséges Cinquecento-termében, ahol Hanks által megformált Langdon professzor újabb kalandjainak több jelenetét forgatták.

A szombati firenzei világpremiert megelőző csütörtök esti bemutatón jelen volt Ron Howard rendező, a szereplők közül Omar Sy, Felicity Jones és Irrfan Khan, David Koepp forgatókönyvíró, valamint a regényszéria írója, Dan Brown is.

Mivel Hanks a Demokrata Párt fontos támogatójának számít, a tudatlanság veszélyére vonatkozó megjegyzését az AFP úgy értékelte, mint oldalvágást a republikánus elnökjelöltnek, Donald Trumpnak.

„Dan Brown földi pokolról beszél a könyveiben. Dante egy jól körülhatárolt helyet jelöl meg pokolként. A filmbeli terrorista tudós azonban azt mondja, hogy mi magunk teremtettünk poklot saját magunknak, a környezeti problémákkal, emberek rabszolgasorban tartásával… Mi teremtettünk poklot az emberiség egy másik része számára” – jelentette ki a filmsztár a toszkán fővárosban.

Másként látja a poklot Dan Brown. „Hogy számomra mit jelent a pokol? Egy olyan könyvet írni, amelyről nem tudom, hogyan végződik. Ilyesmi már megesett velem” – mondta tréfásan.

Dario Nardella firenzei polgármester azt mondta a filmről, hogy az „himnusz Firenzéhez”. A filmben nem olyannak látjuk a várost, amilyen a képeslapokon, hanem olyannak, amilyen a valóságban – tette hozzá.

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top