+ Irodalom

Magyar írók tiltakoznak a Népszabadság aljas és gyáva bezárása ellen

Szolidaritást vállalunk a lap újságíróival és minden munkatársával, akiktől hitvány és cinikus módon vették el munkájukat és a megszólalás lehetőségét. – írják többek között a tiltakozásban.

Keresés a weben

Még délelőtt írtuk, hogy a kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig. Azóta több párt is nyilatkozott az ügyben, most kortárs magyar írók tiltakozását közöljük.

Mi, magyar írók, tiltakozunk a Népszabadság aljas és gyáva megszüntetése ellen. Szolidaritást vállalunk a lap újságíróival és minden munkatársával, akiktől hitvány és cinikus módon vették el munkájukat és a megszólalás lehetőségét.
A Népszabadság nem csak politikai napilap, hanem kiemelten fontos kulturális műhely is volt. Egyike azon kevés nyomtatott sajtóterméknek, ahol vers, széppróza, kritika vagy esszé még egyáltalán helyet kaphatott.
A lap tönkretétele ezért is pótolhatatlan veszteség.
Nincs kétségünk afelől, hogy a nyilvánosság elől ma is bujkáló, ismeretlen tulajdonosoknak mi a szándéka azokkal a vidéki napilapokkal, amelyek szintén a birtokukba kerültek. Ezek az újságok egész országrészek számára a helyi közélet egyetlen fórumát jelentik. E lapok jövőjük miatt okkal rettegő munkatársaival is szolidaritást vállalunk.
A Népszabadság brutális tönkretétele nem csak újabb lépés a sajtószabadság teljes felszámolása felé, hanem egy évek óta tartó folyamat jelképes lezárása is.
Sajtószabadságot! Demokráciát!

7 hozzászólás

7 Comments

 1. Sándor Rózsa szerint:

  Néphazugság,már 76 éve! MAGYAR ÍRÓK??? HA-HA-HA.

  • gidul szerint:

   bakfitty paraszt

  • istvan deim szerint:

   Köszönöm Sándor Rózsa szavaidat ,végre valaki leirja tömören s velösenengem már tegnap elküldtek a francba mondván – ne pofázzak bele Göteborgból,ez lenne a népszavások demokráciája csak nevetni tudok hahahaha

 2. András József Fazekas szerint:

  Nem tiltakozni, hanem megvenni kellett volna, vagy el se adni !

  Egyébként bárki alapíthat kiadót, újságot, vagy blogot Magyarországon.

  Hajrá !

 3. Vécsey Géza szerint:

  Őt ezer millió, hogy néhány kiválasztott nyugodtan egye meg a napi pizzáját, nem semmi.
  A többinek van miért aggódni, pedig a fő “mágus” megmondta, “el lehet menni” kérem szépen.

 4. surrogat szerint:

  “Kegyedék figyelmét elkerülte”, hogy a szólásszabadságot, a vélemények szabadságát MINDEN demokráciában tevőlegesen támogatják, ami pontosan azt jelenti, hogy pl. az állami TV-ket a lehető legnagyobb függetlenséggel működteti (pártok ellenőrző funkciója!!!). Itt nem elképzelhető, hogy egy miniszterelnök nem áll ki vitára, újságírók nem tehetnek fel neki szabadon kérdéseket, vagy egy sajtótájékoztatón pofátlanul belehazudoznak az újságírók képébe. Továbbá nyomtatott médiumok egy nagyon átlátszó elosztás alapján vannak támogatva, hiszen sajnos a printmédiumok ma már mindenütt deficitesek.
  Szabad még rákérdeznem, hogy a Demokrata stb. miből él? Az eladott lapok árából???? Önök melyik lapokat vásárolják rendszeresen, melyik lapokat fizetik elő???
  Milyen nézettsége van az új magyar TV-adóknak? Csak nem állami támogatásból élnek?

 5. Viktor Csongradi szerint:

  Az evtarsak napilapja veszteseges volt.
  Az elvtrarsak sajnaltak a (lopott es csalt) penzuket belerakni (pedig volt es van eleg, pl:Gyurcsany ketes eredetu vagyona). Gondoltak egy nagyot az elvtarsak, es eladtak a lapot egy osztrak cegnek. Az osztrak ceg idovel beleunt a folytatodo anyagi vesztesegekbe, es a lapot becsukta,
  Ez ilyen egyszeru kerem. A tobbi az handabanda.
  Persze az elvtarsak mindig akartak valamit – de abbol sokat – semmiert. Ez az o alapveto eletfelfogasuk, miota kitalaltak a cocilizmusukat. Itt is azt akarjak, hogy az ujsag akkor is megjelenjen, ha viszi a tulajdonos penzet ,- de az nem szamit – mert ez az ujsag nekik “jar”.- mert ok kulonlegesek; ok egy kivalasztott elit, nem holmi alantas, koszos, mosdatlan es buta tomeg.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top