+ Irodalom

Magyar írók tiltakoznak a Népszabadság aljas és gyáva bezárása ellen

Szolidaritást vállalunk a lap újságíróival és minden munkatársával, akiktől hitvány és cinikus módon vették el munkájukat és a megszólalás lehetőségét. – írják többek között a tiltakozásban.

Még délelőtt írtuk, hogy a kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig. Azóta több párt is nyilatkozott az ügyben, most kortárs magyar írók tiltakozását közöljük.

Mi, magyar írók, tiltakozunk a Népszabadság aljas és gyáva megszüntetése ellen. Szolidaritást vállalunk a lap újságíróival és minden munkatársával, akiktől hitvány és cinikus módon vették el munkájukat és a megszólalás lehetőségét.
A Népszabadság nem csak politikai napilap, hanem kiemelten fontos kulturális műhely is volt. Egyike azon kevés nyomtatott sajtóterméknek, ahol vers, széppróza, kritika vagy esszé még egyáltalán helyet kaphatott.
A lap tönkretétele ezért is pótolhatatlan veszteség.
Nincs kétségünk afelől, hogy a nyilvánosság elől ma is bujkáló, ismeretlen tulajdonosoknak mi a szándéka azokkal a vidéki napilapokkal, amelyek szintén a birtokukba kerültek. Ezek az újságok egész országrészek számára a helyi közélet egyetlen fórumát jelentik. E lapok jövőjük miatt okkal rettegő munkatársaival is szolidaritást vállalunk.
A Népszabadság brutális tönkretétele nem csak újabb lépés a sajtószabadság teljes felszámolása felé, hanem egy évek óta tartó folyamat jelképes lezárása is.
Sajtószabadságot! Demokráciát!

9 hozzászólás

9 Comments

 1. Sándor Rózsa

  2016-10-08 - 18:12

  Néphazugság,már 76 éve! MAGYAR ÍRÓK??? HA-HA-HA.

  • gidul

   2016-10-08 - 23:11

   bakfitty paraszt

  • istvan deim

   2016-10-09 - 09:55

   Köszönöm Sándor Rózsa szavaidat ,végre valaki leirja tömören s velösenengem már tegnap elküldtek a francba mondván – ne pofázzak bele Göteborgból,ez lenne a népszavások demokráciája csak nevetni tudok hahahaha

 2. Darázsvarázs

  2016-10-08 - 18:40

  Kegyedék figyelmét elkerülte, hogy kapitalista piacgazdaság van, ahol hasznot szokás termelni és nem veszteséget. Tehát a tiltakozó “magyar írók”, akik nem Hitler, Sztálin, Rákosi és Kádár rendszerében élnek, lesznek szívesek nem közügyet csinálni egy magánvállalkozás ügyéből, ellenkező esetben legyenek szívesek összedobni a pénzt is kedvenc, ám nem eléggé vásárolt, viszont kétségkívül szétrohadt napilapjuk nyereségessé és eladhatóvá tételére. Tehát méltóztassanak kussolni, mert üzleti ügyből, magánbizniszből nem illik társadalmi-politikai ügyet csinálni, és egy kultúra szájton pedig ne tessék politizálni, más faxával verni a csalánt, biztonságosan szájkaratézni a monitor mögött, persze nulla következmény nélkül. Írók. Magyarok. Ilyenek vagytok ti.Pótcselekvő, nyalonc, írásudó áruló xarháziak. Vastagon benne vagytok a “baloldal” szétrohadásában a népszabitokkal együtt. Impotens, levitézlett, utóvédharcos érdekbanda.

 3. András József Fazekas

  2016-10-08 - 20:22

  Nem tiltakozni, hanem megvenni kellett volna, vagy el se adni !

  Egyébként bárki alapíthat kiadót, újságot, vagy blogot Magyarországon.

  Hajrá !

 4. Vécsey Géza

  2016-10-09 - 12:26

  Őt ezer millió, hogy néhány kiválasztott nyugodtan egye meg a napi pizzáját, nem semmi.
  A többinek van miért aggódni, pedig a fő “mágus” megmondta, “el lehet menni” kérem szépen.

 5. surrogat

  2016-10-12 - 09:37

  “Kegyedék figyelmét elkerülte”, hogy a szólásszabadságot, a vélemények szabadságát MINDEN demokráciában tevőlegesen támogatják, ami pontosan azt jelenti, hogy pl. az állami TV-ket a lehető legnagyobb függetlenséggel működteti (pártok ellenőrző funkciója!!!). Itt nem elképzelhető, hogy egy miniszterelnök nem áll ki vitára, újságírók nem tehetnek fel neki szabadon kérdéseket, vagy egy sajtótájékoztatón pofátlanul belehazudoznak az újságírók képébe. Továbbá nyomtatott médiumok egy nagyon átlátszó elosztás alapján vannak támogatva, hiszen sajnos a printmédiumok ma már mindenütt deficitesek.
  Szabad még rákérdeznem, hogy a Demokrata stb. miből él? Az eladott lapok árából???? Önök melyik lapokat vásárolják rendszeresen, melyik lapokat fizetik elő???
  Milyen nézettsége van az új magyar TV-adóknak? Csak nem állami támogatásból élnek?

 6. Viktor Csongradi

  2016-10-15 - 00:29

  Az evtarsak napilapja veszteseges volt.
  Az elvtrarsak sajnaltak a (lopott es csalt) penzuket belerakni (pedig volt es van eleg, pl:Gyurcsany ketes eredetu vagyona). Gondoltak egy nagyot az elvtarsak, es eladtak a lapot egy osztrak cegnek. Az osztrak ceg idovel beleunt a folytatodo anyagi vesztesegekbe, es a lapot becsukta,
  Ez ilyen egyszeru kerem. A tobbi az handabanda.
  Persze az elvtarsak mindig akartak valamit – de abbol sokat – semmiert. Ez az o alapveto eletfelfogasuk, miota kitalaltak a cocilizmusukat. Itt is azt akarjak, hogy az ujsag akkor is megjelenjen, ha viszi a tulajdonos penzet ,- de az nem szamit – mert ez az ujsag nekik “jar”.- mert ok kulonlegesek; ok egy kivalasztott elit, nem holmi alantas, koszos, mosdatlan es buta tomeg.

 7. ertiaki

  2016-10-15 - 09:04

  Tessék össze dobni 5 milliárdot ,és ne az én pénzemre fájjon a foguk !Tudom kötelező volt előfizetni minden cégnek erre az újságra…..most már nem kötelező ,hát ennyit ér .

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top