+ Irodalom

Hogyan ébred az amerikai elnök egy kiadós éjszakai szeretkezés után?

Az amerikai elnök a teraszon kávézott, korán volt még, hét óra. A nyitott ajtón át látta a felesége ruháit, érezte az illatukat, s az éjszakai heves szeretkezés fizikai nyomait a lába között. De nem lehetett elégedett…

Furcsa történetek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1921 – a képen a Fehér Ház ’21-ben a Public Marine Band koncertjén

július, Vatikán – A pápa már ébren volt, még nem nyitotta ki a szemét. Viszketett a bal karja, de nem vakarta meg, kíváncsi volt, meddig bírja megállni. Úgy döntött, ha fél percnél tovább tűri, akkor beleegyezik, hogy a magyar nemzeti hadsereg védőszentje Kapisztrán János legyen. Vagy mégse, küzdjenek csak azok a magyarok. Legyen egy perc!

július, Albánia – Szkutariban történt, hogy egy férfi, miközben borotválkozott a tükörben, utcai zsivajra lett figyelmes. Csak a fél arcával volt kész, mikor kikiáltott az ablakon. Válasz nem érkezett, észre sem vették. Visszament a tükör elé, és folytatta a borotválkozást, aztán megtörölte az arcát, és az utcára rohant. Ezeknek elment az esze, ilyen melegben lázadni a kormány ellen!

július, Oroszország – A Volga partján kiszáradt földlapok, a víz méterekkel beljebb folyt a medrében. Hónapok óta nem esett, a gabona kiszáradt, elfeküdt, a madarak is hiába keresték a kifejlett szemeket. A férfi már meg sem nézte a kalászokat, csak állt a tábla mellett, és a vakítóan kék eget nézte. Azt akarta tudni, hogy tényleg ezt akarja-e az Isten.

augusztus, Anglia – A levél körbejárt a padsorok között, minden kormánytag olvasta, de elsőre dönteni senki nem tudott. A kérdés az volt, hogy megengedjék-e Leninnek, hogy az országon átutazva Skóciában kezeltesse leromlott egészségi állapotát. Látták maguk előtt kettészelve az országot, amint egy vörös csík hatol át rajta.

augusztus, USA – Az amerikai elnök a teraszon kávézott, korán volt még, hét óra. A nyitott ajtón át látta a felesége ruháit, érezte az illatukat, s az éjszakai heves szeretkezés fizikai nyomait a lába között. De nem lehetett elégedett, amíg be nem tudja szüntetni a földön ezt az őrült háborúskodást.

augusztus, India – Két feldühödött kalkuttai férfi fejszét ragadott, és sorra kidöntötte a távíróoszlopokat. Látva ezt a többiek, megrohamozták a vasútállomást, és romba döntötték, majd ők is beálltak póznákat törni. Amikor jó sok pózna feküdt a földön, újabb elfoglaltságot kerestek maguknak, elkezdték fölszedni a vasúti síneket, és estére minden résztvevő felkelőnek tudhatta magát.

szeptember, Bulgária – Szófiában egy szónok lépett az emelvényre, de nem kezdett mindjárt bele. Végighordozta tekintetét a tömegen. Olyan erős hatásszünetet tartott, ami őt is lebénította, hirtelen azt se tudta, mit akart mondani. Legyen Bulgáriának hadserege, vagy ne legyen? Legyen, döntött kizárásos alapon, mert ha nem lenne, nem tudna nyugodtan aludni.

szeptember, Írország – Az angol kormány megpróbálta rábírni az ír irredentákat, hogy fogadják el a béke helyreállításának feltételeit. Ám azok, lévén irredenták, nem engedelmeskedtek, s a börtönbe vetett húsz férfi éhségsztrájkba kezdett. A bíróság nem bocsátotta őket szabadon, mire másik 400 csatlakozott az éhségsztrájkhoz. Nagy dolog, mondta az egyik kormánytag, ilyen ínséges időkben talán hatásosabb lenne, ha túlzabálnák magukat.

szeptember, Oroszország – Moszkvában negyven vonatot állítottak készenlétbe, hogy az éhező gyerekeket kevésbé ínséges területekre szállítsák. 11 vonat már elindult. Közülük az egyik mozdony vezetője zavartan készülődött az útra. Nem tudta eldönteni, mennyi élelmet csomagoljon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top