+ Irodalom

Páviánmirigyek beoperálásával hozták vissza az idős ember nemi vágyait

Egy pietersburgi sebész páviánmirigyeket operált át egy beteg öregember mirigyeinek helyére. A pávián meghalt, viszont az öregember újra fiatalnak érezte magát, megjavult a látása…

Furcsa történetek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1921 – a képen a miss america című attrakció kezdetén, ’21-ben

január, Magyarország – Mindenki pakolt. Pakoltak az ügyvédek, az orvosok, a mérnökök, a főrangú tisztviselők, és mindenki Amerikának vette az irányt, kivándorlási láztól égett a városi intelligencia. Eltűnőben volt az ország feje. Maradt a kéz, a láb, a has, maradtak az ivarszervek, és maradt egy csomó csupasz fenék.

január, Anglia – Londonban napvilágot látott egy olyan elképzelés, amely szerint könnyedén elkerülhető lett volna a világháború, ha a hadseregek mozgósítása előtt összeülnek tanácskozni az érintett államok. Olyan ez, mint amikor három férfi féltékenységből egymásnak ugrik, de ha előtte leültek volna sörözni, kiderült volna, hogy milyen őrülten szerelmesek a feleségeikbe.

január, Ausztria – A válás után néhány nap múlva odament a magyar férfi az osztrák feleséghez, mert úgy döntött, nem hagyja magát, és visszaköveteli a közös tulajdon felét. Ide nekem a római magyar történelmi intézetet, a római Venezia-palotát, a velencei magyar kiállítási palotát, a párizsi magyar Díszítő Múzeum magyar szőnyeggyűjteményét, a jokohamai néprajzi gyűjteményt, a San Francisco-i kiállítás képeit, a konstantinápolyi magyar intézet egész vagyonát, ide minden műkincs és történelmi okmány felét. Erre az osztrák asszony megfordult, és teljes erőből pofán vágta az urát.

február, Svédország – Egy mérnök, elunva a némafilmek szótlan percegését, évek óta tartó kísérletében föltalálta a beszélő képet, amelyen a szereplők szájának mozgása tökéletes összhangban volt a hangjukkal. Aznap este fáradtan került ágyba a bemutató után. És ahogy forgolódott, szöget ütött a fejébe, hogy abban az utcai jelenetben valóban ezt kellett-e mondani a színésznek? Nem pedig csak nézni, és csendben maradni?

február, Svájc – Felajánlották a családok, hogy telelni és nyaralni fogadnának húszezer éhező kisfiút és kislányt a legyőzött országokból. A hívó szó olyan jólesett szegényeknek, hogy egyszerre 130 ezer kisgyerek jelent meg Svájcban. Kaptak tejet, sajtot, kenyeret, és nézhették az idillikus hegyeket, hogy aztán elvágyódva és szorongva térjenek haza, és folytassák az éhezést.

február, Csehszlovákia – Egy külföldi társaság jelent meg Pozsonyban, mert sokadik érzékük azt súgta, hogy a szegénység olyan, mint a gazdagság, vonzza a szerencsejátékot. A montecarlói kaszinóhoz hasonló játékbarlang építését forszírozta a cseh kormánynál, amely csakhamar megadta az engedélyt. Úgy számítottak, ezen az üzleten csak nyerhetnek.

március, Alaszka – Két tanár elindult a St. Lőrinc-szigetről, hogy kilenc hónap után egy másik szigeten terjesszék a tudományt és a kultúrát. Egy egészen kis csónakkal indultak útnak, hogy ellavírozhassanak a jégtáblák között, ám a Behring-szorosnál egy reggel mégis befagytak. Két borzalmas napot és éjt töltöttek a jég fogságában, mígnem kiszabadította őket egy jégtörő hajó. A kapitánya italt töltött és kérdezett. Tanult emberek lévén, hogy lehetnek ilyen szamarak?

március, Dél-Afrika – Egy pietersburgi sebész páviánmirigyeket operált át egy beteg öregember mirigyeinek helyére. A pávián meghalt, viszont az öregember újra fiatalnak érezte magát, megjavult a látása, és egy fiatal ápolónő már föl is pofozta heves, de minden érzelmet nélkülöző közeledése miatt.

március, Svédország – A stockholmi fővámházban fölbontottak három gyanús, Moszkvából származó ládát, mert a szovjetek pecsétjével volt ellátva, és a bolsevik konzulnak címezték. Első ránézésre megállapították, hogy a küldemény nagy mennyiségű propagandaanyag, de hogy milyen nyelven íródtak, arra csak a magyar konzul tudott választ adni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top