+ Irodalom

Mi történik, ha a gejzír torkába mosószappant dobunk?

A Vairvá gejzírt, a világ egyik legszeszélyesebb gejzírét turisták ezrei látogatták. A helyiek, hogy senki ne távozzon csalódottan, és jó hírét vigyék a természeti csodának, trükkhöz folyamodtak, ha a gejzír megszunnyadt…

Furcsa történetek a XX. századból a magyar sajtó cikkei alapján – 1918 – a képen egy maori család új-zélandon

július, Ukrajna – Sztrupkovban egy rutén parasztlánynak megjelent Szűz Mária, és kinyilatkoztatta, hogy még ebben az esztendőben véget ér a háború, majd három ínséges év követi. A leányra olyan mély benyomást tett a jelenés, hogy azonnal gyűjtésbe kezdett egy új templom építéséhez. Nem volt más tároló edénye, vagy sok pénzre számított? Az adományokat egy jókora fahordóban gyűjtötte.

július, Egyiptom – Ahol hajdan egykedvűen ballagtak a turistákat cipelő tevék, oda árnyas utakat építettek, melyeken az ötezer éves múlt világába pompás hintókon, automobilon és villanykocsin száguldoztak az urak. Pazar hotelek épültek a piramisok alá, frakkos pincérek szolgáltak estebéddel a puccos dámáknak a holtak birodalmában. Igazán színvonalas vendéglátás folyt a temetők mélyén.

július, Mekka – Hosszú út után érkezett a férfi a szent városba, hogy megcsókolja Kába fekete kövét, igyon egy kortyot a Zem-Zem forrás vizéből, és bemutasson egy bárányáldozatot. De csak állt, és nézte a körülötte zsongó világot, és föl nem foghatta, miféle zarándok az, aki autóval érkezik Mekkába.

augusztus, Új-Zéland – A Vairvá gejzírt, a világ egyik legszeszélyesebb gejzírét turisták ezrei látogatták. A helyiek, hogy senki ne távozzon csalódottan, és jó hírét vigyék a természeti csodának, trükkhöz folyamodtak, ha a gejzír megszunnyadt. Ekkor a hatalmasan gőzölgő vízoszlop 30 méter magasba szökött, harsogott, bömbölt és sistergett. A trükk nagyon egyszerű volt, a gejzír torkába apróra vágott mosószappant dobáltak.

augusztus, Csehország – Fölszökött a misebor és a gyertya ára, ezért a lelkészkedő papság körrendeletet kapott Prágából, amely szerint meg kell emelni a miseárakat. A csendes mise ára elérte a 3 koronát. A költséges lelki élet meghatotta az Urat, ezért a szegények 67 százalék kedvezményt kaptak, így ők csak 1 koronát fizettek a csendes miséért. És ha már a pénz sem segít, gondolta egy pap, nála három kiló vajba került egy esketés.

augusztus, Ausztria – Az ínséges idők a pótszerek Mekkája. Így jöttek rá arra is, hogy a csillagfürt nevű növény hasonlóan kesernyés ízt és sötét színű folyadékot ad, mint a kávé, csak egy apróság hibádzik vele, amiért rendeletben tiltották be a használatát. Egy bizonyos mennyiség után mérgező.

szeptember, Közép-Európa – Elkezdődött a háború következményeinek tudományos fölhasználása. Mivel számos ország kutatója úgy gondolta, hogy az utóbbi évek rettenetes mennyiségű ágyúzása tette szeszélyessé az időjárást, ezért kísérletekben kisebb méretű viharágyúkkal próbálták szétoszlatni például a jégeső felhőzetét. Néha sikerült, néha nem. Egyes tudósok azonban úgy vélték, ez csupán a háború őrülete. Ágyúval megváltoztatni az időjárást?

szeptember, Franciaország – Újra nyüzsögtek a párizsi utcák, visszatértek a fiatalok vidékről, miután a németek visszavonulót fújtak, és eltüntették a főváros alól a messzehordó ágyúkat, becenevén a kövér Bertákat. Csak egy egészen apró zavaró momentum keveredett a zsivajba. A háború alatt felnőtt, húszéves fiúk besorozása.

szeptember, Németország – A Rügen-szigeten található Binzben, amely mindig is híres volt fürdőkultúrájáról, bezárták az úgynevezett családi fürdőket, amelyekben férfiak és nők fürdőzhettek közösen. A bezárást követően más fürdőhelyeken is megfigyelők bukkantak fel, és jelentéseket küldtek a gyanús fürdőzőkről a katonai parancsnokságra. Ettől kezdve lassacskán mindenki úgy érezte, hogy ügyetlen mozdulataival gyanúsan fürdőzik.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pálos Trend szerint:

    ORBÁN TERROR MINDEN SZINTEN = MAGYARORSZÁG DIKTATÚRA!!!
    ORBÁN VIKTOR alias GYŐRI GÁBOR ÜGYNÖK NETANJAHU LÁNCOS KUTYÁJA!!!
    ÍME A 2/3-os ELCSALT VÁLASZTÁSSAL HATALOMBA TARTOTT CIGÁNY-BÁRÓ MAGYARORSZÁGA 2019-ben!!!
    MAGYAROK!!!
    TUDJÁTOK FELISMERNI A VALÓDI ELLENSÉGEITEKET A MAGYAR EMBEREK GYILKOSAIT!!!
    BÍRÓ ICA KILAKOLTATÁSA MENT – ÍGY NÉZ KI A PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, AZ ALULRÓL SZERVEZŐDŐ NEMZETI ERŐKET CSALÁSSAL KIZÁRTÁK AZ EP VÁLASZTÁSRÓL A HAZAÁRULÓK!!!
    JÖN A VÁLASZTÁSOK BOJKOTTJA, LEGYETEK SZÍVESEK FELSORAKOZNI MELLÉNK – VÉGET KELL VETNÜNK A 29 ÉVE TARTÓ DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT MAGÁNMONOPOLISTA DIKTATÚRA SZÍNJÁTÉKÁNAK!!!
    https://www.facebook.com/magyarinfo/videos/750853275311165/UzpfSTE0NDIyNTEzNTY2NzUyODoyMTE4ODk5NDkxNTMzNDA2/

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top