+ Film

A Gólya és a velnessz disznóval indul a Roncsfilm kettő

Szomjas György régóta tervezi a Roncsfilm Kettő forgatását, de előtte néhány egykori és új szereplővel, köztük Szőke Andrással, Badár Sándorral, Scherer Péterrel, Mucsi Zoltánnal és Hobóval egy hosszabb dumafilmet készítenek Gólya és a velnessz disznó címmel.

„Dumafilmet” forgat Szomjas György filmrendező a mai magyar valóságról a Gólya és a velnessz disznó címmel, amely társadalmi finanszírozásban készül a Roncsfilm Kettő anyaggyűjtése és előkészítéseként. A filmet várhatóan év végén mutatják be.

Szomjas György régóta tervezi a Roncsfilm Kettő forgatását, de előtte néhány egykori és új szereplővel, köztük Szőke Andrással, Badár Sándorral, Scherer Péterrel, Mucsi Zoltánnal és Hobóval egy hosszabb dumafilmet készítenek Gólya és a velnessz disznó címmel, amelyben a szereplők a józsefvárosi Gólya kocsmában mesélnek egy fröccs mellett olyan vicces történeteket, amelyek jellemzőek a mai világunkra.

A Gólya presszó, ami ma is működik, egy rendkívül emblematikus helyszín az átépülő Józsefvárosban.

Nagyon érdekes hely, amit ugyan már új épületek vesznek körül, de a Gólya mégis megmaradt az eredeti, régi formájában. Ez volt a fő helyszíne az 1992-ben készült Roncsfilmnek is, de ma is egy nagyon érdekes alternatív romkocsma. Itt forgattunk eddig is és továbbra is itt fogunk forgatni

– mondta, hozzátéve, hogy a szövetkezeti kocsmát 10-12 fiatal üzemelteti. Forgattak például a kocsmában működő Közmunkás Klub egyik eseményén a láthatósági mellények szépségversenyén. De minden este különféle koncertek és programokat is szerveznek.

A Gólya egy nagyon színes világ, és ebbe akarom belehelyezni ezeket a vicces sztorikat.

A disznó egy visszatérő motívuma a Roncsfilmnek, amelyben a disznót nem tudják leszúrni, mert elvesztették a kést, ezért az állatot gázzal elkábították, amitől az felrobbant a levegőben.

Ezt a szálat viszi tovább Szőke András, aki a dumafilm trailerében beszél a velnessz disznóvágásról, ami ma egy nagyon divatos és létező program, amit rendszeresen hirdetnek és szerveznek. A mai világunknak egy jellegzetes valósága, ami nekem nagyon tetszik és amivel vissza tudunk kapcsolni a régi történethez is

– mondta a rendező.

Pár hónapja álltak neki a forgatásnak, amely várhatóan két hónapon belül befejeződik és a tervek szerint az év végén mutatják be a filmet. Továbbra is gyűjtik a vicces történeteket, és a szerdán induló Facebook-oldalon bárki beküldhet olyan humoros sztorikat, amikről úgy gondolják, hogy illeszkedne a Roncsfilm Kettőbe.

Az olcsóbb dumafilm folyamatos anyaggyűjtés a Roncsfilm Kettőhöz, amit társadalmi finanszírozásból szeretnénk megvalósítani, és a második rész forgatókönyvét is ebből a támogatásból készítenénk el.

Az Indiegogo honlapon szerdától várják az adományokat azoktól, akik szívesen támogatják a film és forgatókönyv létrejöttét.

Badár Sándor és Horváth János, színművészek. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Badár Sándor és Horváth János, színművészek. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Eddig mindenki baráti alapon dolgozott az alkotásban, de ha a társadalmi finanszírozás elindul, meg tudják írni a Roncsfilm Kettő forgatókönyvét, amelyet Heller Gáborral közösen készít a rendező. Hangsúlyozta, hogy a Roncsfilm Kettő elkészítése nagyobb léptékű dolog, mint a dumafilmé és megvalósításához 300-400 millió forintra lenne szükség.

Elmondta azt is, hogy egyszerű eszközökkel, egy-két kamerával dolgoznak, a film operatőre, Dénes Zoltán mellett Szomjas György is készít felvételeket. Ha a társadalmi finanszírozásnak köszönhetően megnyílnak az anyagi lehetőségek, akkor bővíteni tudják a stábot más filmes szakemberekkel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top