Miért szeretik annyira egymást az ír nők a kínai férfiakkal?

ireland-woman

Furcsa történetek a xx. századból a magyar sajtó cikkei alapján készült – 1917 – A fotón egy ír nő dob csókot feltehetően egy kínai férfi felé 1910-ben

október, Norvégia – Amundsen, a déli-sark kutatója egy levél kíséretében átadta német rendjeleit a német nagykövetnek, amellyel tiltakozását fejezte ki a norvég tengerészeken véghezvitt német gyilkosságok ellen. A nagykövet átvette a levelet, de nem egészen értette a tiltakozást, elvégre tengerésznek lenni elég férfias dolog ahhoz, hogy beleférjen a gyilkosság.

október, Franciaország – A gyémánt mesterséges előállításának sikertelen történetében új fejezetet nyitott egy francia vegyész, aki olyan két és fél milliméter nagyságú kristályt állított elő, amelynek tulajdonságai között megtalálható a gyémánt minden tulajdonsága. Kivéve az, hogy sok pénzt adjanak érte.

október, USA – Pontosan nem tudni, hogy miért, de a kínai férfiak kivált kedvelik az ír nőket, amely vonzalom különösségét csak fokozza, hogy az ír nők is vonzódnak a kínai férfiakhoz. Kaliforniában egyesek megfigyelték egy új fajta létrejöttét, amely az ír nők és a kínai férfiak keveredéséből alakult ki. Az azonban nagy kérdés, hogy a kínai nők miért nem vonzódnak az ír férfiakhoz, és viszont. De ha az előbbi párosítás vonzalma hosszabb távon fönnmarad, előbb-utóbb az ír férfiak is ráfanyalodnak a kínai nőkre, ha csak nem akarnak egymás között szaporodni.

november, Oroszország – A bolsevik kormány békét akart kötni minden hadviselő féllel, ezért egy levélben békejavaslatot fogalmazott meg. A levél egész éjszaka egy lezárt fiókban hevert, s várta, hogy másnap lefordítsák németre, angolra, franciára, és több más nyelvre is. Ott feküdt szegény levél a fiókban, és tudta, hogy ő, az orosz változat nem fog történelmet írni, mert őt, az orosz változatot, nem fogják elküldeni sehova.

november, Spanyolország – Drótnélküli távírón dolgozott egy hivatalnok, s most is azt tapasztalta, mint már sokszor, hogy elkalandozik a figyelme, és saját szavaival írja át az üzenet szövegét. Közben ózondús levegő illatát érezte, s valahol a magas hegyekben járt egy felismerhetetlen arcú nővel. Aznap este úgy volt vele, hogy elmondja a feleségének, de nem tudta mihez hasonlítani az ózonillatot.

november, Magyarország – Egy könyvvigéc járta Budapest utcáit, a hátára kötözött táskából jó sok példányt eladott. Addig magyarázott és kérlelt, hogy ez a könyv szórakoztató, olcsó és vissza nem térő az alkalom, hogy az emberek nem tudtak ellenállni. Estére kiürült a táska. Ám aznap annyira belelendült, hogy jó pénzért még a táskát is eladta.

december, Ausztrália – Új-Dél-Wales páratlan szépségű cseppkőbarlangjait felfedezésük után nem használták másra, mint hogy építkezésekhez hordták belőle az oszlopokat. Amikor rájöttek, hogy kivilágítva pénzt szedhetnek a látványosságért, megváltozott a helyzet. A nyári kánikulában egy asszony ácsorgott az egyik teremben, és az őrhöz fordult. Mondja, hogy került a korom a falra. Az őr nézelődött, de nem látott semmit. Miért, asszonyom, hány éves?

december, Anglia – Egy birminghami kerékpár-alkatrészgyár a háború ideje alatt átállt a lőszergyártásra. A gyár két tulajdonosa egy este csendesen sörözött az irodában, és mindketten arra vártak, hogy kimondja a másik, és fölszabaduljanak a nyomasztó gondolat alól, amely szerint a kerékpárgyártás szívügy, a háború viszont jó üzlet.

december, Magyarország – Karácsony előtt néhány nappal elindult egy pesti asszony, hogy bevásároljon ételt, italt és ajándékot. Első útja a vásárcsarnokba vezetett. Mikor belépett, nem akart hinni a szemének. Üres standok, ácsorgó, szatyraikba kapaszkodó, tanácstalan vevők. Csönd volt, ő is állt, és nézett. Legutóbb a templomban érezte így magát.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!