+ Életmód

Trendi magyar luxustervezők egy ugrásnyira világhírtől

Ez az esemény a legrangosabb a Párizsi Divathéten. A meghívás óriási lehetőség, hiszen a Vendôme Luxuryról már csak egy ugrás a világhírnév.

Nyolc különleges magyar divatmárka mutatkozhat be a Párizsi Divathét egyik rangos rendezvényén, a szeptember 30. és október 3. között megrendezendő Vendome Luxury Trade Show-n – jelentette be szerdán a párizsi magyar nagykövetségen Carole de Bona, a rendezvény alapítója.

A divatszakma egyik legnagyobb, luxusmárkákat felvonultató kereskedelmi rendezvényét 2003 óta évente két alkalommal, tavasszal és ősszel rendezik meg a francia fővárosban. Az eseményre pályáztatás után, szigorú szakmai kritériumok alapján hívják meg a francia szervezők azokat a divattervezőket, illetve divatházakat, amelyeket érdemesnek tartanak arra, hogy bemutassák.

Az őszi bemutatón Magyarországot Makány Márta, a Maison Marquise, a Sentiments Couture, Abodi Dóra, a Zema, a Wyhoys by Pápai Lilla, a BYME és Vágó Réka képviseli.

A kiállításon való bemutatkozás mellett hat márka, többek között az Áldomás, a Zador luxus szappan és a Kalocsai Porcelán kizárólagos lehetőséget kap, hogy egy pop-up store-ban értékesítse termékeit Párizsban.

Az őszi kiállításon a hangsúlyos magyar tervezői jelenlét mellett Magyarország megkapta a kiemelt partnerországi szerepet is.

Nagy megtiszteltetés, hogy Olaszország után 2016-ban Magyarország vehet részt kiemelt partnerországként a világ luxusiparát meghatározó kiállításon, és egyúttal bemutatkozhatnak a magyar kreatívipar jelentős képviselői a nemzetközi beszerzőknek és a francia sajtó képviselőinek

– mondta Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója a párizsi sajtótájékoztatón.

A vezérigazgató az MTI-nek elmondta: a magyar divatipar jelenleg az egyik legdinamikusabban növekvő iparág, és nemzetközi szinten is egyre nagyobb sikereket ér el többek között a minőségi kivitelezésnek és az egyedi színvilágnak köszönhetően. Emellett egyéb magyar minőségi termékekkel, élelmiszerekkel és porcelánokkal is megismerkedhetnek majd a látogatók a rendezvényhez kapcsolódó pop-up store kínálatában.

Oláh Zsanett emlékeztetett arra, hogy elsőként a Tóth Bori magyar divattervező által fémjelezett Maison Marquise  kapott meghívást a tavaszi bemutatóra, majd a szervezők jelezték, hogy szeretnének még több magyar tervezőt meghívni. Több mint harminc divattervező megismerése után választották ki azt a nyolcat, akik az őszi bemutatóra meghívást kaptak.

Carole de Bona, a Vendome Luxury alapítója Magyarországon tett látogatása során úgy vélte, hogy a magyar divatmárkák az alkalmazott színvilág miatt tűnnek ki a nemzetközi választékból.

Oláh Zsanett szerint a párizsi meghívás ugródeszka lehet a magyar divattervezőknek ahhoz, hogy a nemzetközi közönséget meghódítsák.  Példaként említette, hogy a Sentiments Couture-t már megkereste egy brit, luxustermékeket forgalmazó cég, miután a Vendome Luxury honlapján felfedezte a kollekció bemutatkozó anyagát.

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy csütörtökön a New York-i Divathéten Makány Márta mutatja be a legújabb kollekcióját a Magyar Nemzeti Kereskedőház szakmai közreműködésével.

Az MNKH a hazai könnyűipar és a többi versenyképes ágazat fellendülését is hosszú távon támogatja, elősegíti sikeres nemzetközi üzleti szerepvállalásukat – emelte ki Oláh Zsanett.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top