+ Ajánló

Nagy Kriszta x-T képeket lopott – botrány lesz szerdán?

Profilképeket és posztok fotóit, szelfiket lop el és csinál belőle, mint talált tárgyakból, műtárgyakat. Új, jogilag még védetlen terepen sétál…

Szerdán, szeptember 14-én a Godot Galériában nyílik meg – a provokatív megnyilvánulásairól és Orbán-portréiról is ismert – Nagy Kriszta x-T kiállítása. A megnyitót beharangozó leírás szerint kezdhetsz aggódni!

A kiállításon valóban lopott képek lesznek kiállítva, Nagy Kriszta x-T lopta őket. Hogy kiktől lopott, és kiket lopott meg, az csak a megnyitót megelőzően kerül nyilvánosságra.
A facebook nyitottságát használja ki, a gyanútlan résztvevőit ennek a játéknak, ami tarol az internet közösségi oldalain, mit sem törődve a kiszolgáltatottság veszélyeivel és az érzelmek hányta hullámok lecsapódásaival.
A facebook-on megjelenő családi képeket lopja el magánemberektől, és korunk legmeghatározóbb technikájával, a mixeléssel manipulál. Profilképeket és posztok fotóit, szelfiket lop el és csinál belőle, mint talált tárgyakból, műtárgyakat.

Nagy és fékezhetetlen vágy hajtotta ebben a munkafolyamatban. Elvette a szelfiket, a megosztott családi képeket, lopott hozzá például, műtárgy-reprodukciót az internetről és mixelt belőle nagykriszta képeket. Újból tabukat dönt, megszentségtelenít, felhasznál és kihasznál lehetőségeket, amiket kevesen látnak át. Új, jogilag még védetlen terepen sétál, és azzal foglalkozik, amivel mindig: hogyan lehet a valódi nagymenőkhöz, a nyugati etalonokhoz képest is jelentős kortárs hazai piacot létrehozni, méltó honoráriumért dolgozni, és valódi popművészetet csinálni, ma. Andy Warholt továbbgondolva, már nem csak az általa megjelölt úton halad, hanem meglépi a következő lépést, amit talán Warhol is meglépne, ha még élne. Andy Warhol a legjobban a pénzt szerette, a legjobb művészetnek a bizniszt tartotta és a legjobb bizniszt a művészetnek. Nagy Kriszta sem gondolja másként, a szerelmet, amely mindig első helyen állt nála, ezúttal a sor végére helyezi, a jó művészet és a jó biznisz mögé.

Az ellopott képek a galériában visszavásárolhatók.

Megtekinthető október 8-ig keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top