+ Színház

Spangli helyett színházjegy

Dr. Zacher Gábor toxikológus a színház tudatmódosító erejéről.

A másfél éve teltházzal futó Az éjszaka csodái éber álmodás: egy téridőn kívüli éjszaka története, melyben egy fiú és egy lány találkozik is, meg nem is. A darabot Weöres Sándor azonos című látomásverse ihlette.
A hallucinogén színpadi világban Szabó Réka rendező Szász Dániel és Furulyás Dóra táncművészek mozgását manipulált animációval és élő zenével hangolta össze. A kivetített világ és a táncosok különös, szürreális viszonyba kerülnek, a vonalak interakcióba lépnek az élő szereplőkkel, átírja egymást valóság és képzelet.

Helyettesítheti-e egy ilyen érzéki produkció a pszichedelikus drogok által adott élményt?
Érdemes-e drog helyett színházjegyet venni?

A művészet határterületein kalandozó Tünet Együttes most Dr. Zacher Gábor toxikológussal, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetőjével keresi a választ ezekre a kérdésekre.

A rendhagyó évadnyitón szó lesz a társulat 2016/2017-es előadásairól és további projektjeiről is.  Az esemény Az éjszaka csodái című darabbal kezdődik szeptember 13-án 19.00 órakor a Trafóban. A beszélgetésre az előadás után kerül sor, a Trafó kávézójában.

 

A Tünet Együttes 2002 óta van jelen a kortárs tánc- és színházi életben. Azóta 27 produkciót hozott létre, amelyeket folyamatosan játszott, illetve játszik a legfőbb független tánc- és színházi társulatokat bemutató fővárosi és vidéki helyszíneken. Működése alatt 17 díjat nyert el belföldi és külföldi fesztiválokon, szemléken. Az együttes rendszeresen turnézik, eddig Európa 30 városában, 15 különböző országban lépett fel. 2014-ben a tengerentúlon, New Jersey-ben jártak.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top