+ Média

Nem licitálhatunk lovagkeresztre a pikniken

A Klubrádió számára vállalhatatlan, hogy olyan eseményen vegyen részt, ahol lemondani kényszerül arculatát meghatározó értékeiről

A Klubrádió visszaadott lovagkereszteket árverezett volna el a Pozsonyi Pikniken, de a szervezők szerint ez túl politikai, ezért nem engedélyezték. A Klubrádió inkább el sem megy.

A vasárnapi, XIII. kerületben, Újlipótvárosban megrendezésre kerülő Pozsonyi Piknikre az előzetes közlések szerint a Klubrádió a 168 órával közösen települt volna ki, a legfőbb attrakció pedig egy árverés lett volna, amelynek során visszaadásra kerülő lovagkeresztekre lehetett volna licitálni.

A Klubrádió pultjánál a Pozsonyi Pikniken lehetett volna licitálni délelőttől Haraszti Miklós író, az ENSZ emberi jogi jelentéstevője, Hodosán Róza szociológus, volt SZDSZ-alapító, Iványi Gábor metodista lelkész, Polgár András üzletember, valamint még mások árverésre bocsátott kitüntetéseire, délután 5-kor pedig Iványi Gábor koppintott volna a kalapáccsal az árverés lezárásaként.

A rendhagyó aukcióval a földönfutóvá tett családok gyermekeit akarták támogatni az Oltalom Karitatív Egyesületen keresztül.

A Klubrádió vezetősége ezek után úgy döntött, hogy a rádió lényegét – a szólás- és véleményszabadság melletti elkötelezettségét, a demokratikus nyilvánosság képviseletét – csorbító intézkedés miatt a rádió távol marad az idei Pozsonyi Pikniktől

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top