+ Média

Mi került 50 millióba a halszagú 56-os dalban?

A közmédia is ingyen adta a stúdiót, a technikai eszközöket és a minimális technikai személyzetet.

Tallai Gábor, az 56-os forradalom emlékévnek és a Terror Házának a programigazgatója a Népszabadságnak azt nyilatkozta az újrahasznosított 56-os dalról, hogy

az egész költségvetés, benne a szerző honoráriuma, a magyar és angol változat feléneklése, az összes utómunka mintegy 50 millió forint volt. Aki ismeri a szakmát, elismerően fog csettinteni.

Desmond Child állítása szerint nem kért pénzt a leporolt dalért, amit 9 éve írt miami sportolóknak. A dal magyar szövegének írója és a hazai énekesek is ingyen vállalták a munkát, Vastag Csabától az ötvenfős kóruson át egészen Péter Szabó Szilviáig. Az Egy szabad országért című dalt a Magyar Rádió 22-es stúdiójában vették fel.

A halszagú dal, az Egy szabad országért című Youtube videójának története eddig így alakult:

  • Miután az egész ország a halszagú jelzőn borult és röhögött, eltűnt a Youtube-ról az eredeti, még állóképes változat, mert privátra állították.
  • Ezután levették a Youtube-ról az összes olyan videót, amin a Miami Egyetem dala volt.
  • A videó INgrooves anyagát tartalmazza, aki letiltotta azt szerzői jogi okok miatt.
  •  Megjelent a mozgóképes változat: a dalba utólag belecsempésztek egy d-t, amitől Magyarország már nem halszagú, hanem haldszagú.
  • Az eredeti, halszagú változatot egy civil felhasználó tette elérhetővé újra – ezt már szerzői jogra hivatkozva tiltatták le.
Ez pedig az Apa Zenél remixe:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top