+ Film

Mihez kezd Soma, amikor megszűnik számára az otthon?

Keresés a weben

Kőrösi Máté és Szalai Márk alkotópárosa már jó ideje új, személyes hangvételű projekten dolgozik, amely az Otthon címet viseli.  Ezúttal közösségi finanszírozásból szeretnék megvalósítani, amire a szeptember eleji forgatásig gyűjtik a támogatásokat!

Az Otthon című kisfilm azt a pillanatot ragadja meg, amikor egy kisfiú életében a naiv gyermeki létezésből fakadó gondatlan állapot először sérül meg. A film főhöse a 9 éves Soma, aki egy költözés hatására először tapasztalja meg, hogy milyen érzés a biztonságot jelentő szülői burkon kívülre kerülni, és egyedül megküzdeni félelmeivel és saját magányával. A fiú érzi, hogy a költözés körül valami nincsen rendben. Az új környezet és elnyomott szorongásai egyszerre démonizálódnak gyermeki elméjében, azonban ekkor még nem tudja, hogy a valóság ennél sokkal félelmetesebb.

teaser_feny_9

A korábbi mesei elemek, valamint a fantasy világával átszőtt formák és történetek után, ezúttal egy sokkal bensőségesebb, átélhetőbb módon használják a mágikus realista motívumokat a kis realizmus felé közelítve. Az Otthon című új munkájuk egy meglehetősen absztrakt érzelmen alapszik, mégis szinte mindenki tud hozzá valamilyen formában kapcsolódni, vagy teljes egészében azonosulni vele.

Márk most végez a Metropolitan Egyetem operatőr mesterszakán (Hajdu Szabolcs tanítványaként tagja volt az Ernelláék Farkaséknál operatőr csapatának), így ez a projekt egyben a diplomamunkája is, Máté pedig az ELTE gyakorlati filmkészítés mesterszak után jövőre az SZFE dokumentum-filmrendező képzésén folytatja a filmezést.

A két fiatal filmes már évek óta közösen gondolkodik és alkot, ennek a – ma már szakmai kötelékek mellett barátsággá alakult – kapcsolatnak az eredménye volt például az Ottlik 101 filmpályázaton nyertes Dömdödöm, valamint az idei Magyar Filmhéten és a Friss Húson is bemutatott SZuper című munkájuk.

Máté és Márk kis költségvetésű, családias forgatásra készülnek, így a stáb különböző fiatal alkotó barátaikból fog állni. A főszereplő kisfiú és filmbéli szülei a való életben is egy családot alkotnak, így hármójuk természetes dinamikája fontos pillére lesz a filmnek.

A helyszín is személyes erővel bír, hiszen a film Márk szülőfalujához közeli helységben található elhagyatott parasztházban fog játszódni, amit a stáb saját kezűleg hoz rendbe, és alakítja a forgatókönyvnek megfelelően.

stab_foto_1.1

Az Otthon fontos szervező eleme lesz az erős atmoszféra teremtő filmzene, amit a csapat szintén egyik jó barátjának iamyank-nak köszönhet. A filmben iamyank új HIRAETH című albumának egyes számai lesznek hallhatóak.

A fiatal filmes csapat szeptember elejéig várja a támogatásokat, amelyhez készült Indiegogo kampányukat itt nézhetitek meg: https://igg.me/at/homeshortfilm

A projekt facebook-oldala.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top