+ Életmód

Hazánkban ma 8 millió ember iszik, annak a 10%-a alkoholista

Könyörgöm, beszéljünk már arról, hogy maga hogy van ebben az egész dologban, és hogyan kéne önnek terápiára menni!

Az életöröm szempontjából alapvető, hogy legyen valamilyen szenvedélyünk, de ha ez átveszi az uralmat a mindennapok fölött, baj van. Mit kezdünk azzal, hogy majd’ minden tizedik ember alkoholista? Honnan ismerjük föl, hogy számítógépfüggő a gyerek? Le lehet-e szokni a munkaszenvedélyről?

Gyakori probléma a művészeknél, hogy teljes átszellemültségben állnak a reflektorfényben, de utána hazamennek, nézik a falat, és gondolkodnak, mit csinálhatnának, hogy lecsengjen ez az egészen más létállapot, amit a színpadi jelenlét ad. Sokan közülük nem véletlenül nyúlnak pszichoaktív szerekhez, mert vissza kell lassulniuk, vagy valahogy el kell tölteniük a dögunalmas hosszú hétvégét.

Ha kialakul egy függőség, akkor nem mindegy, hogy az ember a heroinra függ rá vagy a testedzésre, sőt a legokosabb ember munkafüggő lesz.

Nagyon kínos lett volna azt mondani a feleségének, hogy a meghalt anyámat kerestem benned, de te nem akarsz az én halott anyám helyében lenni: te a feleségem akarsz lenni, így tulajdonképpen te nekem nem vagy jó.

A családokban, párok közt a szenvedélybeteg mellett általában van egy társfüggő fél, és a függés egy olyan közös játszmává válik, amiből nagyon nehéz kibogozódni.

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top