Hazánkban ma 8 millió ember iszik, annak a 10%-a alkoholista


Az életöröm szempontjából alapvető, hogy legyen valamilyen szenvedélyünk, de ha ez átveszi az uralmat a mindennapok fölött, baj van. Mit kezdünk azzal, hogy majd’ minden tizedik ember alkoholista? Honnan ismerjük föl, hogy számítógépfüggő a gyerek? Le lehet-e szokni a munkaszenvedélyről?

Gyakori probléma a művészeknél, hogy teljes átszellemültségben állnak a reflektorfényben, de utána hazamennek, nézik a falat, és gondolkodnak, mit csinálhatnának, hogy lecsengjen ez az egészen más létállapot, amit a színpadi jelenlét ad. Sokan közülük nem véletlenül nyúlnak pszichoaktív szerekhez, mert vissza kell lassulniuk, vagy valahogy el kell tölteniük a dögunalmas hosszú hétvégét.

Ha kialakul egy függőség, akkor nem mindegy, hogy az ember a heroinra függ rá vagy a testedzésre, sőt a legokosabb ember munkafüggő lesz.

Nagyon kínos lett volna azt mondani a feleségének, hogy a meghalt anyámat kerestem benned, de te nem akarsz az én halott anyám helyében lenni: te a feleségem akarsz lenni, így tulajdonképpen te nekem nem vagy jó.

A családokban, párok közt a szenvedélybeteg mellett általában van egy társfüggő fél, és a függés egy olyan közös játszmává válik, amiből nagyon nehéz kibogozódni.

 

 Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!