+ Film

„Ez a dolog megmarad köztem, közted és eközött a tökönlövötten döglődő, mindjárt kifingó csatornatöltelék között!”

Huszonkét éve a Ponyvaregény teljesen felforgatta az addig elképzeléseket arról, hogyan lehet egy történetet elmesélni filmen, így aztán az sem csoda, ha Vincent Vegáék kalandjai mindenki fantáziáját beindították.

Mióta Tarantino maga vallotta be, hogy filmjei egyazon univerzumon belül játszódnak (azaz simán van rokoni, vagy egyéb kapcsolat filmjei szereplői között, és hogy ugyanaz a szereplő több filmben is feltűnhet) újra erőre kaptak a különböző elméletek a Ponyvaregény rejtett jelentéseiről is. Azt talán nem kell különösebben magyarázni, hogy a WC-n eltöltött időnek különös jelentősége van, hiszen az egész történet másképp alakul, ha Vincent egyszer sem kezd el ponyvát olvasni mialatt könnyít magán. De azért vannak ennél merdekebbek megfejtések is a Ponyvaregény sztorijáról. (Ha már itt tartunk,ebben a kvízben akár tesztelheti is a tudását)

Sokáig csak a rajongók győzködték egymást arról, hogy Butch (Bruce Willis) és Vincent Vega (JohnTravolta) karakterei között történt még más is a két közös jeleneten kívül. A két karakter közötti ellenszenv már Marsellus Wallace bárjában is egyértelmű, ami később aztán Butch lakásán csúcsosodik, ahol Vincent vesztére túl sok időt tölt a WC-n.

Mi van a 666-os kódra nyíló aktatáskában? 

A Ponyvaregény az amerikai popzene története?

A lábmasszírozás miatt ölte meg Marsellus Tony Horrort?

https://youtu.be/ZppN3-PCodU

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top