+ Jegyzet

Mi a közös Hosszú Katinkában és a Pannon Filharmonikusokban?

Bár az ötkarikás játékok véget értek, a hangszeres olimpiák évadja csak szeptemberben veszi majd kezdetét. A Pannon Filharmonikusok a 2016/2017. évadában a zenetörténet világválogatottjait fogadja majd, de a magyar komolyzenei élet ismert alakjai is színre lépnek.

A pécsi illetőségű Pannon Filharmonikusok a 2016/2017. évadában is a győztesekkel ünnepel. Bár ünnepelni volt alkalma már nyáron is, köszönhetően azoknak a sporttehetségeknek, akik nemcsak Magyarország, de Pécs hírnevét is öregbítették a 2016-os olimpiai játékokon. A pécsi születésű Hosszú Katinka igazán nem panaszkodhat a Rióban nyújtott teljesítménye után. No persze három arany,- és egy ezüstéremmel nem is illik panaszkodni. A mindössze 19 éves Kenderesi Tamás szintén a dél-dunántúli városból utazott ki Rióba. A fiatal úszó egyrészt bezsebelt egy bronzérmet, másrészt egycsapásra a magyar közönség kedvencévé nőtte ki magát eltökéltségével, laza, természetes viselkedésével, és azzal a bizonyos sajtbureszes nyilatkozatával, amivel valósággal felrobbantotta a világhálót. A pécsi sikertörténet ezzel még nem ért véget, hiszen Jakabos Zsuzsa is hazánkért szállt medencébe Rióban. Tette mindezt a 4×200 méteres női gyorsváltó úszóversenyen, ahol hatodik helyen végeztek a magyar lányok.

Győztes virtuózok a színpadon

Bár még magunkhoz sem tértünk a riói éremeső után, szeptembertől ismét a győzteseké lesz a főszerep: sportolóink után a Pannon Filharmonikusokon a sor, hogy még büszkébbé tegyék hazánkat, a versenyek ugyanis ősszel tovább folytatódnak, de immár nem a sportpályákon, hanem a Müpa és a Kodály Központ színpadán. A Pannon Filharmonikusok tehetségei a komolyzenei élet hangszeres olimpiáinak győzteseivel játszanak majd, és megmutatják a nagyérdeműnek, miért is nevezik őket a hangszerek és a karmesteri pálca virtuózainak.  Az 1811-ben alapított együttes Akiko Suwanaival, Marie-Elisabeth Heckerrel és Andrej Gavrilovval hirdeti meg ősszel induló sorozatát, de a hazai komolyzenei válogatott is jól csengő nevekből áll majd: a közönség találkozhat Fenyő László gordonkaművésszel, a Nemzetközi Pablo Casals Gordonkaverseny győztesével és Bogányi Gergely Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművésszel. A PFZ műsorában a zenetörténet világválogatottjai is helyet kapnak: meghallgathatjuk Rahmanyinov zongoraversenyét és Sosztakovics Leningrád szimfóniáját is, de Beethoven Fidelio nyitánya és Schumann csellóversenye sem marad ki a repertoárból. A Pannon Filharmonikusok zenészei és karmesterei már lázasan készülnek a színfalak mögött, hogy a színpadon méltó csapattársai legyenek a neves vendégművészeknek. A hangszeres olimpiák szezonja tehát hamarosan kezdetét veszi, a hangversenyek legnagyobb győztese pedig nem lehet más, mint a közönség.

A Pannon Filharmonikusok Győztesekkel játszunk! évadszlogennel indított programját ide kattintva böngészheted. 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top