+ művészet & politika

Bayer Zsolt kitüntetésének visszavonását sürgeti a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum

Az Amerikai Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeuma is elítéli Bayer Zsolt kitüntetését.

A múzeum szerint az érdemrenddel olyan embereket ismernek el, akik kiválóságukról tettek tanúbizonyságot az ország szolgálatában és az egyetemes emberi értékek előmozdításában. Mint írták, hosszú a listája Bayer rasszista szövegeinek, és a szerző gyakran írt erősen provokatív antiszemita és romaellenes cikkeket.

A kormányok kötelessége, hogy fellépjenek az erőszakra buzdító gyűlöletbeszéddel szemben. Ez különösen igaz az olyan országokra, mint Magyarország, ahol a holokauszt idején a szisztematikus üldözés és tömeggyilkosságok sora a magyar állam aktív részvételével és segítségével történt.

Miközben a korábbi kitüntetettek egyre nagyobb számban adják vissza tiltakozásként a díjukat, Lázár János újra támogatását fejezte ki Bayer Zsoltnak, pedig ezzel csak erősíti a gyűlöletet és a rasszizmust. – áll a tiltakozásban.

Bayer Zsolt augusztus 20-án a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapta. Ezt követően több tucatnyi kitüntetett adta vissza kitüntetését tiltakozásul.

  • Amerikai Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumának angol nyelvű tiltakozása a múzeum honlapján
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. András József Fazekas szerint:

    Már csak az hiányzik, hogy múzeumok pofázzanak bele az Magyarország belügyeibe, ráadásul, hazugságok, szándékos félremagyarázások alapján.

    A 2010 előtti gyáva, külföldi érdekeket kiszolgáló, szervilis baloldali kormányok miatt egyesek azt képzelik, hogy mindenbe belepofázhatnak.

    Hát, nem!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top