+ művészet & politika

Kende János operatőr is visszaadja az állami kitüntetését

A kitüntetés visszaadásáról Kende János operatőr maga számolt be facebook-oldalán: „Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje 2007. Úgy érzem szorítja a nyakamat.”

A kitüntetés visszaadásáról Kende János operatőr maga számolt be facebook-oldalán: „Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje 2007. Úgy érzem szorítja a nyakamat.”

Sorban adják vissza az állami kitüntetéseket, többek között Kenyeres István vegyészmérnök, majd Kaltenbach Jenő, a kisebbségi jogok korábbi országgyűlési biztos is bejelentette, hogy visszaadja a 2005-ben kapott Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét, mert nem vállalnak közösséget a most kitüntetett Bayer Zsolt publicistával, akinek több, európai mércével nem mérhető kijelentései közül erre hivatkoztak

Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.

bayer zsolt

Mások is elgondolkodtak korábbi állami díjaik visszaadásán, de, mondván, azt nem ettől a kormánytól kapták, megtartható. Hogy Kende János gesztusát hogyan is értsük, Fliegauf Bence filmrendező írta a Kende-bejelentéshez kapcsolódó kommentben:

Nem arról van most szó, hogy melyik kormány adta, hanem arról, hogy az ÁLLAMI KITÜNTETÉS mint olyan kb vállalhatatlan ezek után. Bemocskolták annak intézményét. Ez a tiltakozás egy formája és nem rólunk szól (én megérdemeltem, másoktól kaptam, miért adnám vissza stb), hanem arról, hogy így demonstratíve el lehet határolódni attól, hogy bzs-ot kitüntették. Ne hagyjuk abba, köszönöm.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top