+ művészet & politika

Ész megáll, aztán rükvercbe tesz: Visszavonják a török hitszónok monogramját viselő rendszámokat

Az FG betűpárossal ellátott sorszámokat 2014-ben bocsátották forgalomba a török ábécé rendjének megfelelően, az országos rendőr-főkapitányság azonban minden érintett azonosítót töröl majd a nyilvántartásból…

A török hatóságok országszerte begyűjtik az összes FG betűpárost tartalmazó forgalmi rendszámot, mivel azok az Ankara által a július 15-i katonai puccskísérlet kitervelésével vádolt Fethullah Gülen török hitszónokra emlékeztetnek – jelentette hétfőn az Ihlas török hírügynökség.

Az FG betűpárossal ellátott sorszámokat 2014-ben bocsátották forgalomba a török ábécé rendjének megfelelően, az országos rendőr-főkapitányság azonban minden érintett azonosítót töröl majd a nyilvántartásból, legyen az magán- vagy akár állami tulajdonban.

Törökország a Gülen által kiépített „párhuzamos államot” teszi felelőssé az erőszakos hatalomátvételi kísérletért. A 74 éves imám, aki 1999 óta él az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben, tagadja a vádat, és elítélte a történteket.

A július 15. óta tartó tisztogatások eddig főként a haderőt, a rendőrséget, az igazságszolgáltatást, az oktatást, az egészségügyet, gazdasági vállalkozásokat és a médiát érintették.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Zoltan Hazafi szerint:

    Magyarország megelőzi mindezt: ki sem bocsátja az O-val kezdődő rendszámokat.
    O…mint – na, lehet asszociálni. (Mellékesen – régen motorok rendszáma kezdődött e betűvel :-))
    Egyébként Magyarország együttérez a török miniszterelnökkel, és nem lát antidemokratikus folyamatot Törökországban.
    Mert az elnöki rendszer „bevezetése” – a diktatúra – á, az nem az. Sőt – a magyar uraknak – példakép. Jó, ez itt a tréfa helye volt.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top