+ Képzőművészet

Megszépül a szombathelyi múzeum

forrás: Savaria Múzeum facebook , Szombathely

Megkezdődött a szombathelyi Savaria Múzeum külső felújítása, az épület homlokzatát teszik rendbe, kicserélik a nyílászárókat és a múzeumkert is megújul.

Megkezdődött a szombathelyi Savaria Múzeum külső felújítása, az épület homlokzatát teszik rendbe, kicserélik a nyílászárókat és a múzeumkert is megújul.

Csapláros Andrea, az intézmény igazgatója szerint a munkálatok október végéig tartanak, novemberben a Szent Márton ünnepségsorozat részeként már egy nagyszabású, a keresztény szimbólumokkal foglalkozó kiállítás megnyitását tervezik. A múzeumi felújítás a Modern Városok program fejlesztéseinek sorában valósul meg. Az utóbbi években különböző pályázati források felhasználásával nagyobbrészt sikerült megújítani a múzeum kiállítótereit is.

A most indult külső felújítás a múzeumkertre is kiterjed, amely a jövőben zárható közkertként a belváros zöldterületeit gazdagítja. A kert megújítása során megóvják az idős fákat, de átláthatóvá, kertészetileg jobban kezelhetővé teszik a területet, új padokat, szemétgyűjtőket és kerékpártárolót helyeznek ki. Eredeti szépségében állítják majd helyre a múzeum kerítését is, amelynek mára csupán egyetlen eleme maradt meg épségben, de ez elegendő ahhoz, hogy a szakemberek rekonstruálni tudják azt. A Savaria Múzeum klasszicista stílusú épülete a 19-20. század fordulóján eredetileg kultúrpalotának épült, a városlakók adományaiból.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top