+ Zene

Meghalt a rákkal küzdő gitáros

architects

Az Architects gitárosa három éve küzdött a kórral, halálhírét testvére jelentette be a facebookon.

Keresés a weben

Az Architects gitárosa három éve küzdött a kórral, halálhírét testvére jelentette be a facebookon.

Tom Searle az Architects alapítótagja volt. Testvére ezt írta ma a zenekar facebook-oldalán:

Elképesztő fájdalommal és szomorúsággal tudatom, hogy 20 perccel éjfél után a testvérem, Tom elhunyt. Három évig élt a rákkal. Hihetetlen dalszerző és gitáros volt, a legközelebbi és legrégebbi barátom. Egy kedves, humoros és intelligens embert veszítettünk el.

Az elmúlt másfél évben Tomnak sok koncertet ki kellett hagynia a kezelések miatt, de a zenekar legutóbbi turnéján még ott volt, de már rosszabbodott az állapota. Tom az orvosok tanácsai ellenére is igyekezett aktív szerepét megtartani a zenekarban, mert nem szerette volna, ha a rák a zene szeretete elé áll. Utolsó két koncertje a Rock Am Ringben és a Rock Im Parkban volt. Júniusban a turnéjukat meg is kellett szakítani Tom betegsége miatt, aki akkor pár napig kómában is volt, de az orvosok jóslásai ellenére felébredt. A zenész állapota az utolsó két hétben lett kritikus.

A zenekar az év hátralevő részében fog még turnézni, már csak azért is, mert a mostani lemez Tom számára is nagyon fontos volt, viszont utána még nem tudják hogyan tovább. Csak akkor szeretnének új lemezt kiadni, ha úgy érzik, hogy az új dalokra Tom is büszke lenne.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top